Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli god man eller förvaltare

Tycker du om att hjälpa andra människor? Då kanske du ska bli god man hos oss på överförmyndaren i Norrtälje.

Vi har ständigt behov av att rekrytera nya gode män för personer som på grund av till exempel sjukdom behöver hjälp med att förvalta sin egendom, bevaka sin rätt och sörja för sin person. 

Vad krävs för att jag ska kunna bli god man?

Lagen säger att en god man ska vara erfaren, rättrådig och i övrigt lämplig. Valet av god man styrs mycket av vad den som behöver hjälp eventuellt har önskat och vilket behov som han eller hon har. För att passa som god man ska du även ha de kvalifikationer som behövs för att kunna sköta ett aktuellt uppdrag, ha en ordnad ekonomi och kunna ge uppdraget tillräckligt mycket av din tid. De flesta personer har de kunskaper som krävs för att ta på sig ett eller flera uppdrag som god man. 

Tillsyn och kontroll

För alla blivande gode män inhämtas utdrag ur rikspolisstyrelsens kriminalregister samt uppgift om eventuell registrering hos kronofogdemyndigheten. Två personer behöver intyga att du är lämplig för uppdraget som god man. 

Om du inte har referenser från tidigare uppdrag som god man får du även en personlig introduktion hos oss på överförmyndarkansliet.

Information och intresseanmälan

Om du är intresserad kan du kontakta överförmyndaren för mer information om vad uppdraget innebär. Du kan också skicka in en intresseanmälan till oss med en kortfattad beskrivning av dig själv och dina meriter.

Intresseanmälan god man

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller vill veta mer.

Vi samverkar med Täby i en gemensam överförmyndarorganisation som är placerad i Täby kommun.  Vill du komma i kontakt med överförmyndarkansliet i Täby se kontaktuppgifter nedan.

Överförmyndaren i Norrtälje

Här hittar du kontaktuppgifter till överförmyndaren.

Kontaktuppgifter till Överförmyndarkansliet

Kontaktcenter telefon: 08 - 55 55 90 00
E-post: ofm.sthlmnordost@taby.se

Besöksadress Enhagsvägen 9 187 40 Täby

 

Träffa överförmyndaren i Norrtälje

Vid övriga tider bokar du besök via överförmyndarkansliet i Täby. Mötet sker då i kommunhuset i Täby, Stationsvägen 13 i Roslags-Näsby.

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2022-10-14
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.