Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Projekt för AI och robotisering av orosanmälan

Under 2018 hanterade socialkontoret omkring 2500 orosanmälningar för barn. För att kunna hantera ökningstakten och variationen i orosanmälningar behöver de administrativa delarna i kärnprocessen digitaliseras, automatiseras och effektiviseras genom e-tjänst, mjukvarurobot och artificiell intelligens (AI).

Så fungerar det

  • En e-tjänst hämtar in orosanmälningar från myndigheter, skolor och utförare på ett strukturerat sätt och därmed ger en bättre kvalitet på informationen.
  • En mjukvarurobot och programvara med artificiell intelligens läser och analyserar information från e-tjänsten samt registrerar denna i kontorets verksamhetssystem, samt
  • skapar ett förslag till förhandsbedömning, och efter beslut av socialsekreterare, dokumenterar detta i verksamhetssystemet.

Finansiering

Projektet finansieras med Kommunstyrelsens anslag för IT-investeringar under 2019 samt med medel från Sveriges innovationsmyndighet Vinnova.

Effektivisering

Projektets resultat ökar kvaliteten på information och beslutsunderlag, vilket leder till ökad rättssäkerhet samtidigt som väntetid för kund kortas, pappersförbruknings minskas och medarbetares tid frigörs för kundnära förebyggande arbete. Effektiviseringsvinsten är upp till 50 minuter per ärende, totalt upp till 1,5 årstjänst till ett värde av 1,2 miljoner årligen.

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2020-01-15
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.