Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pappagrupper i Norrtälje kommun

Nu har arbetet med pappagrupper kommit igång i Norrtälje kommun. Genom att samverka med MÄN för jämställdhet som har en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla arbete med pappagrupper, har vi nu kunnat starta upp pappagrupper i Rimbo.

Under 2018 har vi träffats i en samverkansgrupp som bestått av folkhälsostrateg, strateg mot våld i nära relation, föräldrastödssamordnare, beställarchef från KSON och MÄN för jämställdhet. Under tidens gång har vi även bjudit in våra olika vårdutförare inom både Tiohundra och andra vårdbolag, främst BVC mottagningar.

Syftet med att starta pappagrupper är flera. Ett övergripande perspektiv är att öka den upplevda tryggheten och att stärka jämställdheten hos våra föräldrar i kommunen. Att tidigt jobba förebyggande med att stötta föräldrar är bra ur flera perspektiv. Pappagrupper ökar jämställdheten och minskar risken för våld i nära relationer – vi får en ökad hälsa hos både barn och föräldrar.

Vi har de senaste åren satsat på att bygga ut vårt generella föräldrastöd i Norrtälje kommun. Ur ett jämlik och jämställdhetsperspektiv är det viktigt att ha flera olika sorters grupper så att utbudet passar så många som möjligt. Att bli pappa för första gången kan vara en av de största förändringarna i livet.  Många pappor upplever att de saknar trygga forum/mötesplatser där de kan prata om frågor och farhågor kring föräldraskap med andra.

Genom att samverka med MÄN för jämställdhet som har en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla arbete med pappagrupper, har vi nu kunnat starta upp pappagrupper i Rimbo. Pappagruppen som nu startar i Rimbo är ett samarbete mellan Rimbo Hälsocentral/BVC, MÄN för jämställdhet, KSON och Trygg i Norrtälje kommun. Initialt finansieras arbete med medel från EU.

Har du frågor eller funderingar kring vårt arbete med pappagrupper, kontakta Sofie Ahlholm fokhälsostrateg Trygg i Norrtälje kommun.

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2019-01-24
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.