Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Föräldrawebben tonår

Föräldrawebben - tonår är en digital kurs som kan stötta dig som är förälder, bonusförälder, vårdnadshavare eller annan viktig vuxen som lever med en eller flera tonåringar i åldern 13–18 år. Den handlar om att utveckla relationen mellan föräldrar och tonåringar. Du får också lära dig att förebygga och hantera konflikter.

Familjekram.

Föräldrawebben - tonår: 

  • Ett digitalt och individuellt program för föräldrastöd. Programmet handlar om hur du kan utveckla relationen med din tonåring.
  • På kursen lär du dig även att förebygga och hantera konflikter.
  • För dig som vill hitta alternativ till tjat och skäll.

Målet med programmet är att utveckla en god relation mellan dig och din tonåring och att minska mängden bråk och konflikter.

Onlinekurs i fyra delar:

  1. Tid tillsammans
  2. Lyssna och bekräfta
  3. Välja strider/problemlösning
  4. Att släppa taget

Du får tillgång till en webbportal där du hittar samtliga delar av kursen.
Varje avsnitt är ca 60 minuter, där du får läsa texter, se på filmer och svara på frågor. Mellan varje tillfälle får du öva och praktisera vad du har lärt dig under 2 veckor. 

Hela kursen tar ungefär 6 - 7 veckor att genomföra. De första 6 veckorna har du möjlighet att ställa frågor till föräldraguiden från föräldraskapsstöd på Trygg i Norrtälje. Den sista veckan kan du välja att ta del av de bonusavsnitt som finns i portalen.  

Programmet passar för

  • Familjer som inte redan är under behandling eller utredning inom BUP, socialtjänst, första linjens psykiatri, habilitering eller motsvarande verksamhet.
  • Dig som har tillgång till internet i din vardag.

Anmäl dig här

Senast ändrad: 2022-10-20