Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stress

Stress är en reaktion på en situation som kräver något extra, och är kroppens sätt att göra sig redo för antingen flykt eller försvar.

 Själva stressreaktionen är inte farlig i sig. Skadlig blir stressreaktionen först om man under en längre period befinner sig i stressande situationer, både verkliga och tänkta. Men så länge man tar sig tid till återhämtning och vila klarar de flesta av att hantera stressiga perioder utan att kroppen tar skada.

Vissa stressande situationer går inte att vila upp sig från. Exempel på sådana situationer kan vara mobbning, svår ekonomisk kris, misshandel eller hög arbetsbelastning. För att ta sig ur en sådan situation behöver man oftast stöd och hjälp från någon utomstående. Ibland kan man behöva professionell hjälp.

Har du frågor eller behöver prata med någon om stress, kan du vända dig till din lärare, skolkurator, skolpsykolog och skolsköterska.

Skolor i Norrtälje kommun

Om stress på 1177

BRIS - Barnens rätt i samhället

UMO - Din ungdomsmottagning på nätet

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2022-11-25
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.