Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Försörjningsstöd

Om du har ekonomiska problem och din inkomst räcker inte till kan du söka hjälp i form av försörjningsstöd.

Om du själv inte kan tillgodose dina behov eller få dem tillgodosedda på annat sätt kan du ha rätt till bistånd från socialnämnden. Denna ekonomiska hjälp kallas försörjningsstöd, ofta känt som socialbidrag. För att ha rätt till denna hjälp ska du även göra vad du kan för att själv bidra till din försörjning.

Vilket stöd kan jag få?

I Socialstyrelsens provberäkning kan du själv räkna ut ett preliminärt försörjningsstöd, beroende på hur dina inkomster och utgifter är i förhållande till riksnormen. Beräkningen är förenklad och påverkas av annat än din ekonomi. Resultatet är därför ingen garanti för att du kan eller inte kan få försörjningsstöd.

Vid kontakt med oss på försörjningsstöd kan du även komma att bli hänvisad till socialkontorets arbetsmarknadsenhet.

Innan du ansöker

Innan du ansöker om försörjningsstöd ska du ha ansökt om andra bidrag och ersättningar som du kan ha rätt till, till exempel bostadsbidrag, underhållsstöd eller a-kassa. Tänk också på att du måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen om du är arbetssökande. 

Rätt att överklaga

Om du får avslag på din ansökan om försörjningsstöd och inte är nöjd med beslutet, kan du överklaga till förvaltningsrätten för att få din sak prövad. Information om hur du överklagar får du tillsammans med avslagsbeslutet.

Så ansöker du 

För att ansöka om försörjningsstöd, besök vår sida.

 

Kontakt
  • Försörjningsstöd - Socialkontoret
  • Tel: 0176 710 00, Mån - fre 08:00-12:00, 13:00-16:30. Mottagningstelefon är öppen måndag, tisdag och fredag kl 09.00-10.30 samt torsdagar kl 13.00 – 14.30. Fax: 0176-134 72
  • Socialkontorets reception - Baldersgatan 17 Norrtälje
  • Socialkontorets reception:
    08.00-12.00
    13.00-16.30

Så fungerar ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd)

Till Stöd och hjälp
Senast ändrad: 2022-10-20
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.