Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Hjälpmedel

Det finns många olika hjälpmedel för dig som har en funktionsnedsättning eller långvarig sjukdom. Syftet med hjälpmedlet är att underlätta din vardag. Exempel på hjälpmedel är rullstol, rollator, toalettstol och inhalator.

Hjälpmedel är en hälso- och sjukvårds insats och ingår ofta som en del av habilitering och rehabilitering. Det finns ingen åldersgräns gällande vem som kan få hjälpmedel.

Hur får jag ett hjälpmedel?

För att få ett hjälpmedel kontakta distriktssköterskan på din husläkarmottagning (vårdcentral) eller Rehab Öppenvård på TioHundra AB för att få en bedömning.

Har du hemtjänst kontaktar du sjuksköterskan inom ditt hemtjänstföretag inom kundvalet.

Bor du på ett boende för äldre eller i ett boende med särskild service enligt LSS, kontaktar du sjuksköterskan eller arbetsterapeuten inom verksamheten för en bedömning av ditt behov.

Behöver du hörapparat kontaktar du en hörselmottagning. I Norrtälje kommun ingår hörselmottagningarna i vårdvalet. Du väljer själv vilken hörselmottagning du önskar gå till i länet. Ring 1177 för mer information eller besök 1177 Vårdguidens webbsida för mer information.

Vad kostar det att få ett hjälpmedel?

För vissa hjälpmedel kan du få betala hyra eller egenavgift andra hjälpmedel lånas ut genom Stockholms läns landsting. De allra flesta hjälpmedel till barn är kostnadsfria. När du blir beviljad ett hjälpmedel får du information om vilka regler som gäller för det hjälpmedlet du behöver.

Läs mer på 1177 Vårdguiden om hjälpmedel.

Enklare hjälpmedel

Enklare hjälpmedel får man betala själv och dessa kallas egenansvarsprodukter. Det kan till exempel vara greppvänliga bestick eller enklare gånghjälpmedel.

Hitta och jämför hjälpmedel på 1177 Vårdguiden.

Myndigheten för delaktighet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.