Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Anhörigstöd

Tar du hand om en familjemedlem, vän eller släkting som på grund av sjukdom, ålder, psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning inte klarar av sin vardag på egen hand? Då är du inte ensam. Vi vet att du som anhörig också behöver stöd i din situation.

Alla anhörigstödsgrupper för äldre är inställda tills vidare. Har du frågor om detta? Kontakta Ann-Marie Mattsson, anhörigstödsamordnare via e-post anhorigstod@norrtalje.se eller ring 0176-746 74.

Vem är anhörig?

Du som är anhörig kan till exempel vara make/maka, sambo, partner, barn, barnbarn, förälder, syskon, annan släkting, vän eller granne till den person du hjälper. Anhörigstödet riktar sig till dig som är över 18 år.

Vad kan du få stöd med?

  • Du kan ringa, skicka ett mejl eller boka ett personligt möte med anhörigstödsamordnaren. Då kan du få råd, stöd och information om vart du kan vända dig för att få tips på sådant som kan underlätta din situation som anhörig.
  • Du kan få möjlighet att träffa andra anhöriga, till exempel i en anhöriggrupp. Dessutom kan du få tips på olika kontakter; till exempel till handläggare för insatser som du kan ha rätt till och till frivilligorganisationer som kan vara bra för dig att känna till och kunna vända dig till.
  • Du kan få möjlighet att gå på olika föredrag och temaföreläsningar.

Mer om anhörigstödet

Anhörigstödsamordnaren har tystnadsplikt i sina kontakter med dig. Det kostar inget för dig att ta kontakt.

Läs mer om stöd till anhöriga på Socialstyrelsens webbplats.

Kontakt
  • Anhörigstödsamordnare
  • 0176-746 74
  • Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.