Alla anhörigstödsgrupper för äldre är inställda tills vidare. Har du frågor om detta? Kontakta Ann-Marie Mattsson, anhörigstödsamordnare via e-post anhorigstod@norrtalje.se eller ring 0176-746 74.
Nyhet: Webbkurs för anhöriga
Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) har tillsammans med Svenskt Demenscentrum och anhörigstödjare tagit fram en digital navigeringskurs. Den vänder sig till anhöriga som har en närstående med demens eller kognitiv sjukdom.
Kursen är avgiftsfri och innehåller flera föreläsningar om bland annat olika demenssjukdomar, bemötande och framtidsfullmakter. Den ger även konkreta tips och råd till dig som är anhörig till någon med demenssjukdom.
Ta del av kursen och föreläsningarna på Nka:s hemsida
Vem är anhörig?
Du som är anhörig kan till exempel vara make/maka, sambo, partner, barn, barnbarn, förälder, syskon, annan släkting, vän eller granne till den person du hjälper. Anhörigstödet riktar sig till dig som är över 18 år.
Vad kan du få stöd med?
- Du kan ringa, skicka ett mejl eller boka ett personligt möte med anhörigstödsamordnaren. Då kan du få råd, stöd och information om vart du kan vända dig för att få tips på sådant som kan underlätta din situation som anhörig.
- Du kan få möjlighet att träffa andra anhöriga, till exempel i en anhöriggrupp. Dessutom kan du få tips på olika kontakter; till exempel till handläggare för insatser som du kan ha rätt till och till frivilligorganisationer som kan vara bra för dig att känna till och kunna vända dig till.
- Du kan få möjlighet att gå på olika föredrag och temaföreläsningar.
Mer om anhörigstödet
Anhörigstödsamordnaren har tystnadsplikt i sina kontakter med dig. Det kostar inget för dig att ta kontakt.
Läs mer om stöd till anhöriga på Socialstyrelsens webbplats.