Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Krisberedskapsveckan 2017

För att öka människors beredskap inför samhällskriser arrangerar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tillsammans med alla kommunerna den första Krisberedskapsveckan i Sverige mellan 8-14 maj.

Budskapet under årets kampanjvecka – "Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?" vill väcka tankar om det egna ansvaret och beredskapen ifall viktiga samhällsfunktioner som el- och vattenförsörjning, internet och telekommunikationer slås ut. 

Enligt en undersökning som MSB låtit göra anser tre av fyra personer att det är viktigt med egen krisberedskap. Samtidigt uppger 40 procent av de tillfrågade att de inte vet hur man kan förbereda sig inför en samhällskris.

– Med Krisberedskapsveckan vill vi få människor att reflektera kring sina egna möjligheter att klara vardagen vid en allvarlig samhällsstörning. Vi tror att gensvaret kan bli mycket gott. Intresset för vår gemensamma säkerhet och beredskap är större än på länge, säger Nils Svartz, generaldirektör vid MSB.

Aktiviteter i Norrtälje kommun

Frivilligorganisationen, FRG kommer att var på plats på följande ställen:

Torsdagen den 11 maj kl. 15.00 – 18.00 i Norrtälje stad
Stora torget
COOP
Flygfyren, ICA
Willys

Lördag 13 maj kl. 11.00-14.00
Rimbo, torget vi badhuset
Hallstavik, torget
Älmsta utanför ICA
Stora torget i Norrtälje Kommun

 

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.