Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Skyddsrum

Ett skyddsrum är till för att skydda befolkningen vid krig och andra allvarliga händelser och olyckor. Rummen är utformade så att de ska tåla olika former av påfrestningar utifrån exempelvis splitter, stötvågor, ras och strålning.

Det finns ungefär 65 000 skyddsrum runt om i Sverige. Skyddsrummen är många gånger placerade i vanliga bostadshus och offentliga byggnader. Skyddsrummen används ofta som förråd av olika slag, men ska kunna återställas för sitt ursprungliga syfte inom 48 timmar. Byggnader med skyddsrum ska förses med en skylt som talar om var skyddsrummet finns. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB utför besiktningar på skyddsrummen var tionde år.

Den fastighetsägare som äger byggnaden där skyddsrummet är placerat äger även skyddsrummet. Fastighetsägaren ansvarar då för att underhålla och vårda skyddsrummet enligt de krav som finns.

Norrtälje kommun är i rollen som fastighetsägare ansvarig för drift och underhåll av de skyddsrum som finns i kommunalt ägda fastigheter.

Skyddsrum i Norrtälje kommun

MSB tillhandahåller en karta över alla skyddsrum i Sverige, inklusive Norrtälje kommun.

Karta över skyddsrum i Norrtälje kommun

Hitta ditt närmaste skyddsrum

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.