Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Psykiskt och socialt omhändertagande, POSOM

Vid en kris eller allvarlig händelse kan det finnas behov av att komma i kontakt med en stödperson. I Norrtälje kommun arbetar POSOM, gruppen psykiskt och socialt omhändertagande, med att utgöra detta stöd. POSOM arbetar dessutom med att bistå polis och räddningspersonal på en olycksplats.

POSOM i Norrtälje kommun består av två organisationsgrupper: en ledningsgrupp och en stödgrupp.

Ledningsgruppen ansvarar övergripande för den POSOM verksamheten samt för att ge stödgruppen riktlinjer i deras arbete vid akuta situationer. Ledningsgruppen består bland annat av representanter från kommunen, Norrtälje sjukhus, Norrtälje församling, Röda Korset, räddningstjänsten och polisen.

POSOM stödgrupp består av ett tjugotal stödpersoner med representanter från kommunen, kyrkan, räddningstjänsten och polisen. Stödpersonerna är utsedda av respektive myndighet och svarar för de akuta hjälpinsatserna i samband med en kris eller allvarlig händelse. Vid en kris blir stödgruppen inkallad av ledningsgruppen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.