Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Frivilliga Resursgrupper i Norrtälje kommun

Till kommunens hjälp att bistå invånarna och verksamheterna vid en större händelse utbildas Frivilliga Resursgrupper, FRG. FRG:s uppgift är att finnas tillhands om kommunens ordinarie resurser inte räcker till eller behöver förstärkas.

FRG rekryteras, utbildas och övas av Fos (Frivilliga Försvarsföreningarnas Samarbetskommitté) i Norrtälje och inkallas genom kommunens försorg. FRG är inte lagstadgat men staten bekostar en grundläggande utbildning på 36 timmar och kommunerna står för vidareutbildning och övning. Norrtälje kommun har tecknat en överenskommelse med Fos i Norrtälje och respektive FRG-medlem tecknar efter fullgjord utbildning individavtal med kommunen.

Arbetet kan handla om att hjälpa till med information, stabsarbete, bemanning av värmestugor, krishante­ring, transporter och förplägnad. De kan också bistå polisen och räddningstjänsten och vara ett medmänskligt stöd till drabbade människor.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.