Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Att larma och få information

Du ska alltid ringa larmnumret 112 om du eller någon annan i din närhet råkar ut för en nödsituation som kräver omedelbar hjälp av ambulans, räddningstjänst eller polis. Det är viktigt att du vet vart du befinner dig, vad som hänt och om någon är skadad.

Larmnummer 112

Larmnummer 112 är ett nödnummer du ska ringa när du eller någon annan i din närhet befinner sig i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Gäller ditt samtal inte en nödsituation kan du vända dig till särskilda servicenummer.

Polisens direktnummer 114 14

Det nationella numret till din närmaste polismyndighet är 114 14. Hit ringer du om du exempelvis vill göra en polisanmälan, ge polisen tips och råd, ställa frågor om pass, tillstånd, öppettider eller liknande. Numret ska alltså inte användas vid akuta situationer.

Sjukvårdsrådgivningen 1177

1177 är ett nummer du kan ringa när du vill få sjukvårdsrådgivning per telefon. Du får via numret komma i kontakt med en sjuksköterska som kan ge dig råd och information dygnet runt.

Informationsnummer 113 13

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer som du kan ringa om du vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället. All information som lämnas till 113 13 är avstämd med kommunen där händelsen har ägt rum. Det kan till exempel handla om en större storm, en influensaepidemi eller en översvämning. Via 113 13 kan du både få och lämna information om en pågående händelse. Informationsnummer 113 13 är dock inget nummer som ska användas vid akuta behov eller hjälp. Då ska larmnummer 112 användas.

ICE i telefonen

ICE är ett uttryck som översätts till In case of emergency och på svenska I en nödsituation. Om du skulle råka ut för en olycka vill räddningspersonal snabbt kunna få tag i dina anhöriga. Det är därför bra om du lagt in dina anhörigas nummer i ICE på din mobiltelefon.

Skriv in förkortningen ICE i mobiltelefonens adressbok, följt av namn och telefonnummer till en anhörig. Dina anhöriga kan då kontaktas och bli informerade om vad som hänt.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.