Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Din egen beredskap – vad du behöver veta för att klara av en samhällskris

Vi har alla ett gemensamt ansvar för att vara beredda om det inträffar allvarliga händelser. Du som invånare har också ansvar för din egen säkerhet. Detta innebär att vi bör vara medvetna om att kriser och allvarliga händelser faktiskt inträffar. Om en kris uppstår är förberedelser A och O. Att vara förberedd är alltid grunden för en lyckad krishantering.

Eftersom en allvarlig händelse kan uppstå hastigt och utan förvarning är tiden en kritisk faktor som gör att du tjänar mycket på att ha förberett dig. Om du är väl förberedd är det lättare för dig att veta hur du kan att klara dina egna behov under en allvarlig händelse. Du får också mer kunskap om hur du kan agera under en allvarlig händelse och vad som gäller efteråt.

Alla ska vara så pass förberedda att vi klarar tre dygn, det vill säga 72 timmar, utan stöd från myndigheter i händelse av en kris. Vi förväntas ha förråd av vatten och förnödenheter likväl som förmåga att ordna värme och informationsinhämtning.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.