Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Säkerhet och krisberedskap

De flesta människor drabbas av kriser någon gång i livet. Det kan exempelvis handla om att förlora en nära anhörig, att gå igenom en skilsmässa eller att drabbas av en svårare sjukdom. Det finns även kriser som drabbar många människor samtidigt och som kräver att samhället hjälper till på flera olika sätt.

Bränder, epidemier och utsläpp av farliga ämnen är några exempel på sådant som kan orsaka kriser i samhället. Även händelser som inträffar utanför vårt eget land kan orsaka kriser för oss. När det inträffar en allvarlig händelse i vår närhet kan det påverka oss på olika sätt. Beroende på vad som hänt kan det ta en viss tid innan samhällets service fungerar normalt och dina vanliga rutiner kan återgå till det normala.

Vi är alla en del av samhällets krisberedskap och kan bidra på olika sätt.

Krisberedskap

Norrtälje kommun ansvarar för att ta hand om alla invånare som befinner sig inom kommunens geografiska område, så kallat geografiskt områdesansvar. Det innebär att vi också har ett ansvar för dem som vistas tillfälligt i kommunen. Vi har dessutom ett ansvar att samverka med andra kommuner, länsstyrelser, myndigheter och företag som berörs av krisens händelseförlopp.

Det är även viktigt att du som individ tar ett ansvar för din egen säkerhet genom att förbereda dig.

Vid nödsituation

Larmnummer 112 är ett nödnummer du ska ringa när du eller någon annan i din närhet befinner sig i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Gäller ditt samtal inte en nödsituation kan du vända dig till särskilda servicenummer.

Polisens direktnummer är 114 14. Hit ringer du om du exempelvis vill göra en polisanmälan, ge polisen tips och råd, ställa frågor om pass, tillstånd, öppettider eller liknande. Numret ska alltså inte användas vid akuta situationer.

SMS-tjänst

Norrtälje kommun har möjlighet att skicka ut meddelanden via SMS och fasta telefoner vid kris.

Läs mer om SMS-tjänsten och hur du ansluter dig

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.