Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Om räddningstjänsten

Räddningstjänsten är indelad i två områden: Beredskap och insats samt Samhällsskydd.

Beredskap och insats

Beredskap och insats ansvarar för personalrekrytering, utbildning och övning och att styrkorna ges rätt förutsättningar för att genomföra snabba, säkra och effektiva insatser när den enskildes förmåga inte räcker till.
Utryckningsverksamheten är organiserad med både hel- och deltidsanställd personal. Kombinationen ger en kår med mycket bred kompetens, som många gånger är mycket viktig och värdefull vid olika räddningsinsatser. En brandmans dagliga arbetsuppgifter består förutom underhåll och övning till stor del av att förebygga att olyckor sker genom att genomföra olika utbildnings och informationsaktiviteter i skolor och på andra platser runt om i kommunen. Beredskap och insats ansvarar även för inköp och underhåll av räddningstjänstens lokaler, materiel samt teknikutveckling.

Samhällsskydd

Samhällsskydd utför tillsyn inom brandskydd, svarar på remisser och ger råd och stöd till företag, organisationer och invånare. De utfärdar också tillstånd för hantering av brandfarliga och explosiva varor.

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.