Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktiviteter för äldre

Roslagsmodellen är ett samlingsnamn för alla våra verksamheter och aktiviteter för äldre i Norrtälje kommun. I Roslagsmodellen ingår äldrekollo och träffpunkterna.

På grund av rådande coronapandemi har årets äldrekollo ställts in. Träffpunkterna är också inställda tillsvidare.

Äldrekollo

Sommarkollo är för dig som är äldre och har en lättare funktionsnedsättning. Känner du dig ensam och önskar få träffa nya vänner, bada och äta god mat. Då kan du söka om en plats på äldrekollot på Björkögården i Roslagens idylliska kustband. Äldrekollot sker i augusti månad och man deltar i en vecka under någon av de olika omgångarna. För att kunna söka till äldrekollot måste du bo i Norrtälje kommun.

Träffpunkter

I Norrtälje kommun finns det fem träffpunkter. På träffpunkterna arrangeras luncher, sittgympa, bingo med mera. Läs mer om träffpunkterna.

Coronaanpassade aktiviteter

Fikaring – ett sätt att hålla kontakt med vänner och bekanta

Vill du prova ett nytt sätt för att upprätthålla sociala kontakter under den pågående smittspridningen av coronaviruset och covid-19? Då ska du fikaringa – en ny aktivitet som till att börja med har startat inom kommunens träffpunkter för äldre.

Läs mer om fikaringar här

Nu kontaktar vi äldre över 70 år

samband med corona-pandemin är risken för ensamhet och isolering stor hos många äldre personer. Med initiativet Ringhjälpen kontaktar vi därför alla i kommunen som är över 70 år för att höra hur de mår och om de behöver hjälp med något.

Läs mer här

Nya guider hjälper fler att bli digitala

Under coronapandemin är det kanske viktigare än någonsin att kunna använda digitala tjänster via mobilen, surfplattan eller på datorn. Därför erbjuder kommunens bibliotek Digidelhjälpen, som kostnadsfritt hjälper dig att bli mer digital och samtidigt minskar risken för spridning av coronaviruset.

Läs mer om Digidelhjälpen här

Kontakt
  • Kerstin Stambert - Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje
  • 0176-713 97
  • Rubingatan 2, Norrtälje.
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.