Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktiviteter för äldre

Roslagsmodellen är ett samlingsnamn för alla våra verksamheter och aktiviteter för äldre i Norrtälje kommun. I Roslagsmodellen ingår äldrekollo och träffpunkterna.

Äldrekollo

Sommarkollo är för dig som är äldre och har en lättare funktionsnedsättning. Känner du dig ensam och önskar få träffa nya vänner, bada och äta god mat. Då kan du söka om en plats på äldrekollot på Björkögården i Roslagens idylliska kustband. Äldrekollot är under en vecka under sommaren. För att kunna söka till äldrekollot måste du bo i Norrtälje kommun. Läs mer om äldrekollo och hur du ansöker.

Träffpunkter

I Norrtälje kommun finns det fem träffpunkter. På träffpunkterna arrangeras luncher, sittgympa, bingo med mera. Läs mer om träffpunkterna.

Vill du hjälpa till som frivillig?

Som frivillig i Roslagsmodellen hjälper du människor att mötas. Du hjälper någon att få uppleva glädje och slippa sin ensamhet.

Du kan hjälpa till som frivillig på äldrekollot, en träffpunkt eller i kiosken på RoS. På äldrekollot hjälper du och andra frivilliga till att laga mat och anordnar aktiviteter för kollodeltagarna. Det finns flera träffpunkter runt om i kommunen och där finns möjlighet att engagera sig i de olika aktiviteterna.

I dag är vi över 200 frivilliga och alla arbetar ideellt. Som tack för insatsen bjuder vi på julfest och vårfest. Om du är intresserad av att bidra med din hjälp och dina kunskaper kontakta Monica Henriksson, frivilligsamordnare på kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje.

Kontakt
  • Kerstin Stambert - Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje
  • 0176-713 97
  • Rubingatan 2, Norrtälje.
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.