Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialiserad palliativ slutenvård (SPSV)

Har du fått bedömningen av din läkare att du befinner dig i livets slutskede, kan du få specialiserad palliativ slutenvård.

Det innebär att du får avancerad vård dygnet runt bland annat genom smärtlindring och lindring av symtom av sjukdomen. Du har rätt att välja vårdgivare.

Vem bestämmer om jag kan få specialiserad palliativ slutenvård?

Det är din läkare som bedömer om du är en patient för specialiserad palliativ slutenvård. Om du till exempel har en allvarlig kronisk sjukdom eller en obotlig sjukdom.

Hur gör jag för att välja vårdgivare av specialiserad palliativ slutenvård?

Din läkare hjälper dig med det praktiska kring ditt val av vårdgivare. Vårdgivarna uppdaterar varje dag sin möjlighet att ta emot nya patienter. Du kan också ta råd och hjälp av närstå­ende när du gör ditt val. Om du inte kan eller vill välja finns det en särskilt turord­ning som avgör vilken vårdgivare du får.

Det finns flera vårdgivare som godkänts för att ge specialiserad palliativ slutenvård på olika platser i länet. Din läkare hjälper dig med mer information.

Läs mer om specialiserad palliativ slutenvård på Vårdguiden 1177

 

Till Omsorg och sjukvård
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.