Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykiatrisk vård i Norrtälje

Information om vart du vänder dig vid behov av psykiatrisk vård.

Lätta psykiska problem

Vid psykiska problem som sömnsvårigheter, ångest, lättare depressioner eller sorgereaktioner ska du i första hand kontakta din vårdcentral för att få hjälp. Din husläkare kan om det behövs remittera dig vidare till psykiatrin.

husläkarmottagning (vårdcentral)

Allvarliga psykiska problem

Vid allvarligare psykiska problem som psykoser, djupa depressioner och självmordstankar kan man få vård och behandling vid en psykiatrisk klinik. Den som har allvarliga besvär kan direkt kontakta närmaste mottagning, ingen remiss krävs, även anhöriga kan kontakta mottagningen. Är du 18 år eller äldre vänder du dig till vuxenpsykiatriska mottagningar.

Psykisk ohälsa hos unga

Om du är ung och tycker livet känns jobbigt finns det flera ställen du kan vända dig till för att få stöd och hjälp. Du kan till exempel få hjälp av Elevhälsan på skolan eller en ungdomsmottagning. Både sjukvården och socialtjänsten i Norrtälje kan hjälpa dig.

Även du som förälder eller närstående kan ta kontakt om du är orolig för någon som är ung. Alla som jobbar inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten har tystnadsplikt.

Läs mer om vilket stöd du kan få om du är ung och mår dåligt.

Övriga mottagningar

Akuta psykiska problem

Har du akuta psykiska problem kan du få hjälp via den gemensamma länsakutmottagningen på S:t Görans sjukhus som har öppet dygnet runt. Om du behöver heldygnsvård får du det företrädesvis vid Danderyds sjukhus.

Om du är under 18 år kan du under dagtid vända dig till BUP:s öppenvårdsmottagning. Under kvällar och helger finns en akutmottagning på Sachsgatan 10 i Stockholm, som tar emot barn och unga från hela länet. Du når mottagningen på telefon 08 616 69 00.

Till Omsorg och sjukvård
Senast ändrad: 2021-12-15
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.