Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Psykiatrisk vård i Norrtälje

Information om vart du vänder dig vid behov av psykiatrisk vård.

Lätta psykiska problem

Vid psykiska problem som sömnsvårigheter, ångest, lättare depressioner eller sorgereaktioner ska du i första hand kontakta din vårdcentral för att få hjälp. Din husläkare kan om det behövs remittera dig vidare till psykiatrin.

husläkarmottagning (vårdcentral)

Allvarliga psykiska problem

Vid allvarligare psykiska problem som psykoser, djupa depressioner och självmordstankar kan man få vård och behandling vid en psykiatrisk klinik. Den som har allvarliga besvär kan direkt kontakta närmaste mottagning, ingen remiss krävs, även anhöriga kan kontakta mottagningen. Är du 18 år eller äldre vänder du dig till vuxenpsykiatriska mottagningar.

Psykisk ohälsa hos unga

Om du är ung och tycker livet känns jobbigt finns det flera ställen du kan vända dig till för att få stöd och hjälp. Du kan till exempel få hjälp av Elevhälsan på skolan eller en ungdomsmottagning. Både sjukvården och socialtjänsten i Norrtälje kan hjälpa dig.

Även du som förälder eller närstående kan ta kontakt om du är orolig för någon som är ung. Alla som jobbar inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten har tystnadsplikt.

Läs mer om vilket stöd du kan få om du är ung och mår dåligt.

Övriga mottagningar

Akuta psykiska problem

Har du akuta psykiska problem kan du få hjälp via den gemensamma länsakutmottagningen på S:t Görans sjukhus som har öppet dygnet runt. Om du behöver heldygnsvård får du det företrädesvis vid Danderyds sjukhus.

BUP

Om du är under 18 år kan du under dagtid vända dig till BUP:s öppenvårdsmottagning.

BUP-akuten

Under kvällar och helger finns en akutmottagning på Sachsgatan 10 i Stockholm, som tar emot barn och unga från hela länet. Du når akutmottagningen på telefon 08-123 669 00.

Senast ändrad: 2022-08-31