Vem är anhörig?
Du som är anhörig kan till exempel vara make/maka, sambo, partner, barn, barnbarn, förälder, syskon, annan släkting, vän eller granne till den person du hjälper. Det behöver inte vara så att du behöver bo med den närstående för att räknas som anhörig. Anhörigstödet riktar sig till dig som är över 18 år.
Missa inte vårens alla aktiviteter. Se mer på sidan om aktiviteter för anhöriga.
Vad kan du få stöd med?
- Du kan ringa, mejla eller boka ett personligt möte eller samtal med oss på anhörigstödet. I vissa fall kan också hembesök ske för samtal och stöd.
- När du kontaktar anhörigstöd kan du få råd, stöd och information om vart du kan vända dig för att få tips på sådant som kan underlätta din situation som anhörig.
- Du kan få möjlighet att träffa andra anhöriga, till exempel i en anhöriggrupp. Dessutom kan du få tips på olika kontakter, till exempel till handläggare för insatser som du kan ansöka om l och till frivilligorganisationer som kan vara bra för dig att känna till och kunna vända dig till.
- Du kan få möjlighet att gå på olika föredrag och temaföreläsningar som anordnas.
Vi har tystnadsplikt
Vi som arbetar med anhörigstöd har tystnadsplikt i våra kontakter med dig och för ingen dokumentation i våra samtal. Det kostar inget för dig att ta kontakt med oss.
Aktiviteter för anhöriga
Vi arnordnar föreläsningar, caféer och olika gruppaktiviteter i hela kommunen. Kanske finns det något för dig?
Aktiviteter för anhöriga i Norrtälje kommun och på webben