Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Äldreboenden

I Norrtälje kommun finns det två former av boenden som Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje ansvarar för. Äldreboenden och korttidsvistelse.

Äldreboende

Äldreboende är till för dig som har ett omfattade behov av stöd och omsorg som inte längre kan tillgodoses i hemmet. Då kan du ansöka om att få bo på ett äldreboende. På boendet finns det personal dygnet runt. De hjälper dig med hygien, medicinering med mera. Äldreboende kallas också särskilt boende.

Vissa äldreboenden har inriktning demenssjukdom. De boendena riktar sig till äldre med demenssjukdom. Där ges stöd och omvårdnad dygnet runt.

När en person beviljats en plats på ett äldreboende (särskilt boende) har kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje skyldighet att tillhandahålla en sådan bostad inom tre månader. Biståndsbeslutet avser plats på äldreboende (särskilt boende) och inte plats på ett visst äldreboende (särskilt boende).

Äldreboenden i Norrtälje kommun

Du som har ett biståndsbeslut om en plats på ett äldreboende (särskilt boende) kan själv välja vilket boende du vill bo på, förutsatt att boende kan tillgodose de specifika behov du har.

Här kan du läsa om alla äldreboenden i Norrtälje kommun.

Kostnad för äldreboende

Avgiften för gruppboende består av tre delar: hyra för lägenheten, vård och omsorgsavgift samt måltider.

Här kan du läsa mer om avgiftsnivåerna

Korttidsvistelse

Korttidsvistelse är ett tillfälligt boende där det finns personal dygnet runt. En tillfällig vistelse på ett korttidsboende ritar sig till dig som är äldre och har ett omfattande behov av vård och omsorg. Ditt behov av vård och omsorg ska vara så omfattande. Dina nuvarande hemtjänstinsatser är inte tillräckliga utifrån dina behov och du har ett behov av närhet till personal dygnet runt.

Korttidsvistelse beviljas till exempel efter en sjukhusvistelse, vid tillfällig funktionsnedsättning eller avlastning som stöd för anhörig.

Kostnad för korttidsvistelse på korttidsboende

Avgiften för 2022 för tillfällig vistelse på ett korttidsboende är 182 kronor per dygn (fördelat på omvårdnad 72 kronor och mat 110 kronor). 

Läs mer om hur du ansöker om plats på äldreboende eller korttidsvistelse.

Korttidsboenden i Norrtälje kommun

Kristinero
Regi: TioHundra AB
Antal platser: 5
Besöksadress: Gottstavägen 17, Hallstavik
Telefon: 0175 430 342
Läs mer om Kristinero.

Sjöglimten
Regi: TioHundra AB
Antal platser: 31
Besöksadress: Hamnvägen 12, Norrtälje
Telefon: 0176 32 74 11
Läs mer om Sjöglimten.

Trygghetsboende

I Norrtälje kommun finns det ett trygghetsboende. Det ligger i Älmsta. Boendet bedrivs som ett kooperativ. Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje ansvarar inte för boendet.

För mer information kontakta Förenade Solhem.

Till Omsorg och sjukvård
Senast ändrad: 2022-03-24
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.