Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Till dig som företagare

Coronavirusets framfart får potentiellt stora konsekvenser för ekonomin och det lokala näringslivet. Kommunen inför därför ett antal näringslivsfrämjande åtgärder för att underlätta för företagen i det aktuella läget. Det handlar framförallt om att möjliggöra förstärkt likviditet där kommunen har möjlighet, men även om att lätta på regelverk där så är möjligt.

Till: Samlad information om coronaviruset

Affischer till handlare för utskrift

Butiker och handlare är välkomna att delta i arbetet kring Norrtälje hjälper och på så sätt bidra till att minska smittspridningen. Ladda ner och skriv ut något av följande affischer och sätt upp vid entrén.

Affisch för alla "2 meter - Håll avstånd överallt" på olika språk (A3)

Affisch för handlare med onlinehandel (A3)

Affisch för handlare utan onlinehandel (A3)

Affisch för restauranger och kaféer: Håll avstånd (A3)

Affisch för restauranger och kaféer: Ät säkrare (A3)

Folder för restauranger och kaféer (A5)

Har du behov av att låna gatupratare att sätta upp utanför butiken? Kontakta Marina Filipsson på mejl marina.filipsson@norrtalje.se eller telefon 0176-715 66.

Krispaket för svenska jobb och företag

Krispaketet från den 16 mars 2020 med snabba och kraftfulla likviditetsstärkande åtgärder är högst välkommet. Det handlar bland annat om att skapa ett system för korttidspermittering, anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och mervärdesskatt samt ett tillfälligt borttagande av arbetsgivarnas sjuklöneansvar.
Läs mer i 
regeringens pressmeddelande.

 

Norrtälje kommun

För att underlätta för Norrtälje kommuns viktiga och livskraftiga lokala företag förbereds nu en rad åtgärder för att möjliggöra förstärkt likviditet genom bland annat förlängda betaltider.

Företagsakuten

Klicka här för att läsa mer om kommunens stödpaket för företagare.

Kommunens digitala möten med lokalt näringsliv

Norrtälje kommun håller digitala möten för det lokala näringslivet. Syftet är att informera om de stöd och åtgärder som kommunen vidtar för att förbättra förutsättningarna för företag och organisationer som drabbas affärsmässigt av coronaviruset. Mötena ger också deltagarna möjlighet att ställa frågor direkt till kommunstyrelsen, kommundirektören och ansvariga tjänstemän.

  1. Måndag 30 mars 2020 - Fokusområden
    - Fokus på kärnverksamheterna
    - Insatser för att stödja näringslivet
    - Omprioriterade arbetsuppgifter för kommunpersonal

Regeringen

Mer information från regeringen gällande bland annat stöd och krispaket till företagare hittar du på regeringens hemsida.

Skatteverket

Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. Information och blankett för ansökan hittar du på Skatteverkets hemsida.

Verksamt

Samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset och vad som är viktigt för dig som företagare att känna till hittar du på sajten Verksamt.se.

 

Folkhälsomyndigheten

Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida.

 

Försäkringskassan

Information från Försäkringskassan om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab hittar du på Försäkringskassans hemsida.

 

Tillväxtverket

Information och stöd från Tillväxtverket som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av covid-19-utbrottet hittar du på Tillväxtverkets hemsida.

Arbetsmiljöverket

För frågor om arbetsmiljöarbete, vilket ansvar du har som arbetsgivare och hur du kan agera under krisen. Läs mer på Arbetsmiljöverkets hemsida.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.