Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Till dig som vill idrotta och ta del av kultur

För att göra det lättare för kommunens invånare att följa Folkhälsomyndighetens råd har vi stängt kommunens kultur- och fritidsverksamheter för alla utom barn fram till jul.

Undervattensbild på simmar i bassäng.

Till: Samlad information om coronaviruset

De verksamheter som berörs är:

Bibliotek

Alla biliotek stängs för fysiska besök. För den som vill låna böcker blir det möjligt att hämta böcker genom biblioteksbussens ordinarie körschema eller utanför biblioteket, genom take-away-tjänsten som prövades i mars och april och genom tjänsten Boken kommer (hemleverans).

Badhus

Alla badhus stängs för allmänheten. De håller dock öppet för skolans simundervisning dagtid och för schemalagda simskolor i kommunal och privat regi för barn och unga födda 2005 och senare. Föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare får genomföras. Alla kort förlängs automatiskt med lika många dagar.

Konsthallen

Konsthallen stängs. Vissa digitala visningar kan komma att anordnas.

Kulturevenemang i kommunal regi

Alla offentliga evenemang ställs in.

Övriga kommunala lokaler

All vuxenverksamhet avbokas.

Kulturskolan

Kulturskolan ställs om till i huvudsak digital undervisning, något som testades med god framgång under våren. vissa undantag kan förekomma för elever som behöver fysisk närvaro av lärare, gäller dock endast för elever som är födda 2005 eller senare. Medarbetare på Roslagens musikskola kommer under perioden ställas om till trängselvärdar.

Idrottshallar

Alla kommunala idrottshallar stängs för vuxenverksamhet. Aktiviteter för barn födda 2005 eller senare kan fortsätta tills vidare. När det gäller elitverksamhet görs undantag enligt riksidrottsförbundets undantag, till exempel för handboll. Byt helst om hemma. Vi rekommenderar att lämning och hämtning sker utanför anläggningen.

Fritidsgårdar

Alla fritidsgårdar och ungdomshuset Verket stängs. Aktiviteter kommer till viss del föras digitalt, även vissa utomhusverksamheter kommer att genomföras. Följ gärna verksamheterna på sociala medier.

Digital satsning på kultur

Kultur- och fritidsnämnden har tagit fram ett stödpaket i samband med coronavirusets spridning. Här kan du se ett urval av vad som finns att välja på!

Länkar

Aktivitetsparker

Badhus

Bibliotek

Fritidsgårdar

Idrottsanläggningar

Norrtälje konsthall

Kultur i skolan

Kultur i skolan kommer erbjuda pedagogiska och tankeväckande filmer som alla har en lärarhandledning. Filmerna distribueras av Filmcentrum.com.

De kommer finnas tillgängliga under 72 timmar och Vimeo-länken kommer distribueras både till lärare och även till de elever som är hemma.

Information kommer att finnas på norrtalje.se/kulturiskolan samt kommer även att meddelas kulturombud och lärare.

En film per vecka finns tillgänglig onsdag-fredag med start vecka 14.

Till Om coronaviruset, covid-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.