Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Till dig som vill idrotta och ta del av kultur

Från och med den 25 januari 2021 kommer de begränsningar och stängningar gällande kultur- och fritidsverksamheter som varit tidigare, upphävas. Förutsatt att verksamheterna kan bedrivas utifrån gällande rekommendationer, lagstiftning och riktlinjer, gäller beslutet till den 7 mars.

Undervattensbild på simmar i bassäng.

Till: Samlad information om coronaviruset

Maxantal på kommunens inomhusanläggningar

Onsdagen den 27 januari 2021 öppnas kommunens inomhusanläggningar för barn födda 2005 och yngre. Samtliga anläggningar kommer då att ange ett maxantal i lokalen. Alla anläggningar har uppsatt skyltning med maxantal för uppmätta områden. 

Återstart av vissa utomhusaktiviteter

Med utgångspunkt i den nya rekommendation om utomhusidrott som Region Stockholms smittskyddsläkare gett den 15 januari har länets kommuner och myndigheter kommit överens om att åter börja öppna för organiserad och oorganiserad utomhusträning i mindre grupp. Därför öppnar Norrtälje kommun upp viss verksamhet på några av kommunens utomhusanläggningar för föreningar och allmänhet från och med måndag den 25 januari.

Läs mer om vilka aktiviteter som har öppet

De verksamheter som berörs av restriktioner sedan tidigare är:

Bibliotek

Alla bibliotek erbjuder enskild service. Stängda för spontanbesök. För den som vill låna böcker blir det möjligt att hämta böcker via biblioteksbussen eller utanför biblioteket, genom take-away-tjänsten och genom tjänsten ”Boken kommer” (hemleverans). Lån av dator och skrivare/kopiering kan bokas enskilt. Biblioteksbussen erbjuder service utanför bussen, inga besökare ombord. Rodengymnasiets bibliotek håller öppet för lärare och elever från och med 25/1 enligt vissa restriktioner.

Badhus

Alla badhus stängda för allmänheten. Simskolor och föreningsverksamhet öppet för barn födda 2005 och yngre från 1 februari. Skolsimning fortsätter.

Konsthallen

Konsthallen är stängd. Vissa digitala visningar kan komma att anordnas.

Kulturevenemang i kommunal regi

Alla evenemang ställs in, ställs om till digitala sändningar eller senareläggs.

Övriga kommunala lokaler

Uthyrning av kommunala lokaler genomförs för de födda 2005 och yngre.

Kulturskolan

Kulturskolan genomför i första hand digital undervisning. Undantag kan göras för elever födda 2005 och yngre.

Idrottshallar

Öppet med begränsningar. Verksamhet för barn födda 2005 och yngre öppet från 27 januari. Ombyte hemma, omklädningsrum stängda. Inga medföljande på anläggningen. Lämna/hämta utomhus. Elitverksamhet undantas och kan fortsätta, utifrån RFs definition av elitidrott.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdar genomför förbokade aktiviteter både ute och inne för ungdomar födda 2005 och yngre.

Digital satsning på kultur

Kultur- och fritidsnämnden har tagit fram ett stödpaket i samband med coronavirusets spridning. Här kan du se ett urval av vad som finns att välja på!

Länkar

Aktivitetsparker

Badhus

Bibliotek

Fritidsgårdar

Idrottsanläggningar

Norrtälje konsthall

Kultur i skolan

Kultur i skolan kommer erbjuda pedagogiska och tankeväckande filmer som alla har en lärarhandledning. Filmerna distribueras av Filmcentrum.com.

De kommer finnas tillgängliga under 72 timmar och Vimeo-länken kommer distribueras både till lärare och även till de elever som är hemma.

Information kommer att finnas på norrtalje.se/kulturiskolan samt kommer även att meddelas kulturombud och lärare.

En film per vecka finns tillgänglig onsdag-fredag.

Till Om coronaviruset, covid-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.