Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Till dig som vill ha kultur- och fritidstips

För att kunna fortsätta erbjuda kultur- och fritidsaktiviteter trots de restriktioner som kommer med coronaviruset satsar vi på digitaliserade alternativ.

Undervattensbild på simmar i bassäng.

Till: Samlad information om coronaviruset

Kultur- och fritidsnämnden har tagit fram ett stödpaket i samband med coronavirusets spridning. Här kan du se ett urval av vad som finns att välja på!

Biblioteken erbjuder kostnadsfritt:

Evenemang

Status för de evenemang där vi som kommun är involverade på något sätt uppdateras löpande. Håll koll i vår evenemangskalender på norrtalje.se och på kultur.norrtalje.se

För kommersiella evenemang tipsar vi om Visit Roslagen

Så påverkas kultur och fritid

Så här påverkas kultur- och fritids verksamhet av coronaläget:

Fritidsgårdar – håller öppet, utomhusverksamheten utökas generellt, på Brännäsgården träffas man utomhus alla eftermiddagar kl 14-17 och inomhus på kvällar kl 18-21.  Gallerian och Punkten erbjuder både inne- och uteverksamhet beroende på väder och antal besökare.

Bad – håller öppet, vissa grupper på Norrtälje badhus avbokas i syfte att minska antalet besökare som vistas samtidigt i anläggningen. Skolsimundervisning avbokas i april och senareläggs till maj/juni. Föreningslivet erbjuds tillgång till anläggningen under tre kvällar i veckan. Då är det endast föreningslivet som har tillgång då. Stängt för allmänheten. Hallstaviks och Rimbo badhus fortsätter som tidigare. Där krockar inte gruppaktiviteter med allmänheten.  

Bibliotek – håller öppet, anpassningar görs för att minska antalet besökare som samtidigt vistas i lokalerna under lång tid, exempelvis genom att flytta undan studieplatser. 

Konsthall – håller öppet, anpassningar görs för att öka avstånd mellan besökare.

Idrottsanläggningar – håller öppet, information till alla hyresgäster om de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet gått ut med.

Länkar:

Aktivitetsparker

Badhus

Bibliotek

Fritidsgårdar

Idrottsanläggningar

Norrtälje konsthall

 

Kultur i skolan

Kultur i skolan kommer erbjuda pedagogiska och tankeväckande filmer som alla har en lärarhandledning. Filmerna distribueras av Filmcentrum.com.

De kommer finnas tillgängliga under 72 timmar och Vimeo-länken kommer distribueras både till lärare och även till de elever som är hemma.

Information kommer att finnas på norrtalje.se/kulturiskolan samt kommer även att meddelas kulturombud och lärare.

En film per vecka finns tillgänglig onsdag-fredag med start vecka 14.

Roslagens kulturskola

Roslagens kulturskola bedriver instrumentalundervisningen på distans via Skype, inspelade videor, mobiltelefoner och andra sätt som lärarna gör upp med varje elev.

Läs mer om Roslagens kulturskola

Till Om det nya coronaviruset
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.