Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Till dig som vill idrotta och ta del av kultur

För att kunna fortsätta erbjuda kultur- och fritidsaktiviteter trots de restriktioner som kommer med coronaviruset satsar vi på digitaliserade alternativ.

Undervattensbild på simmar i bassäng.

Till: Samlad information om coronaviruset

Offentliga arrangemang fortsatt inställda

Norrtälje kommun flyttar den populära sommarlovsaktiviteten Kulturkollo från sommarlovet till höstlovet, med anledning av den nuvarande coronasituationen. Dessutom ställer kultur- och fritidskontoret in alla offentliga arrangemang som kommunen är med och arrangerar. Detta gäller till och med den 30 september 2020. Däremot finns det digitala lösningar för vissa arrangemang och det görs guidningar och visningar utomhus. Mitt Lov kommer i år att genomföras digitalt.

Ändring av de allmänna råden om matcher och tävlingar för barn och ungdomar

Efter dialog med Riksidrottsförbundet och olika idrottsförbund har Folkhälsomyndigheten ändrat de allmänna råden och tydliggjort att matchspel inom barn- och ungdomsidrotten kan genomföras förutsatt att:

  • alla som deltar i aktiviteterna är symtomfria
  • det finns goda möjligheter att tvätta händerna
  • ingen trängsel uppstår

Arrangören ska även säkerställa att förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer följs. Detta gäller både inomhus och utomhus.

Digital satsning på kultur

Kultur- och fritidsnämnden har tagit fram ett stödpaket i samband med coronavirusets spridning. Här kan du se ett urval av vad som finns att välja på!

Evenemang

Status för de evenemang där vi som kommun är involverade på något sätt uppdateras löpande. Håll koll i vår evenemangskalender på norrtalje.se och på kultur.norrtalje.se

För kommersiella evenemang tipsar vi om Visit Roslagen

Så påverkas kultur och fritid

Så här påverkas kultur- och fritids verksamhet av coronaläget:

Fritidsgårdar

Brännäsgården, Gallerian och Punkten

Öppet som vanligt med mer verksamhet ute. Tisdag 14.00-21.00, Onsdag 14.00-21.00, Torsdag 14.00-21.00 och fredag 14.00-23.00. Följ oss på sociala medier för att se vad som händer.

Instagram: brannasgarden, fritidsgarden_gallerian, fg.punkten

Facebook: Brännäsgården, Fritidsgården Gallerian, Fritidsgården Punkten

Verket

Ungdomshuset Verket har öppet kl 17.30-21.00 tisdag, torsdag och fredag. Samt öppnar för insläpp varje heltimme kl 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00 och släpper in 40 personer åt gången. Du kan också vara med i någon av våra grupper eller hitta på din egen grupp eller aktivitet.

Hör av dig till våra fritidsledare: Daniel Nilsson 073-9623310, Livellen Hellstrand 073-9623626

Eller till våra musiksamordnare: Kristian Hermanson 073-5582079, Jakob Ekbrant 073-9623627

Bad 

Håller öppet, vissa grupper på Norrtälje badhus avbokas i syfte att minska antalet besökare som vistas samtidigt i anläggningen. Skolsimundervisning avbokas i april och senareläggs till maj/juni. Föreningslivet erbjuds tillgång till anläggningen under tre kvällar i veckan. Då är det endast föreningslivet som har tillgång då. Stängt för allmänheten. Hallstaviks och Rimbo badhus fortsätter som tidigare. Där krockar inte gruppaktiviteter med allmänheten.  

Bibliotek

Håller öppet, anpassningar görs för att minska antalet besökare som samtidigt vistas i lokalerna under lång tid, exempelvis genom att flytta undan studieplatser. 

Konsthall

Håller öppet, anpassningar görs för att öka avstånd mellan besökare. Läs om alla aktiviteter på Konsthallens webbsida.

Idrottsanläggningar

Håller öppet, information till alla hyresgäster om de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet gått ut med.

Länkar

Aktivitetsparker

Badhus

Bibliotek

Fritidsgårdar

Idrottsanläggningar

Norrtälje konsthall

Kultur i skolan

Kultur i skolan kommer erbjuda pedagogiska och tankeväckande filmer som alla har en lärarhandledning. Filmerna distribueras av Filmcentrum.com.

De kommer finnas tillgängliga under 72 timmar och Vimeo-länken kommer distribueras både till lärare och även till de elever som är hemma.

Information kommer att finnas på norrtalje.se/kulturiskolan samt kommer även att meddelas kulturombud och lärare.

En film per vecka finns tillgänglig onsdag-fredag med start vecka 14.

Roslagens kulturskola

Roslagens kulturskola bedriver instrumentalundervisningen på distans via Skype, inspelade videor, mobiltelefoner och andra sätt som lärarna gör upp med varje elev.

Läs mer om Roslagens kulturskola

Till Om coronaviruset, covid-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.