Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vaccination mot covid-19

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.

Bild på en spruta.

Till: Samlad information om coronaviruset

Följande gäller:

  • Vaccination mot covid-19 erbjuds till personer som är 18 år och äldre.
  • De som löper störst risk att bli allvarligt sjuka erbjuds vaccinet först. Just nu erbjuds inte vaccin till den som är gravid men det kan komma att ändras längre fram, när kunskapen om vaccinet är större.
  • Man kan inte själv boka tid.
  • Vaccinationen är avgiftsfri.
  • Alla kommer att behöva två doser av vaccinet.
  • Korrekt och säker information kring vad som gäller finns samlad på 1177 Vårdguiden, se länk nedan. Sidan uppdateras löpande, ibland flera gånger om dagen.
  • Nationella prioriteringar avgör vilka som först kommer att erbjudas vaccination. I Stockholms län är det Region Stockholm som ansvarar för samordningen och planeringen av vaccinationen. 
  • Under tiden som vaccinationen pågår kommer alla i samhället att behöva fortsätta följa råd och restriktioner för att minska smittspridningen.

Bedrägerier mot äldre

Personer ringer upp främst äldre och utger sig för att ringa från en myndighet och ber personer att logga in på 1177.se med bank-id eller kreditkortsnummer för att boka tid för vaccinering mot covid-19.

Folkhälsomyndigheten eller andra myndigheter vänder sig aldrig till allmänheten med uppmaningar om att logga in med bank-id eller med förfrågningar om bokningar, registreringar eller pengar.

Den som får en sådan förfrågan uppmanas att inte logga in eller lämna ut några uppgifter om sig själv eller om sina konton. Den som utsätts för ett bedrägeri eller bedrägeriförsök på detta sätt uppmanas att göra en polisanmälan. Korrekt information kring vaccinering mot covid-19 finner du på 1177.

Aktuell information på 1177 Vårdguiden

Information om vaccination och om prioriteringar uppdateras kontinuerligt på 1177:s webbplats.

Läs mer om vaccination på 1177.se

Läs mer om hur Region Stockholm förbereder vaccination

Läs mer om vaccination på olika språk. 

Nationella telefonlinjen för coronafrågor

Till Om coronaviruset, covid-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.