Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Për zvogëlimin e përhapjes së infeksionit – fëmijët pa simptoma në parashkollore

Nëse fëmija yt i parashkollores sëmuret me simptoma infeksioni (duke përfshirë edhe shqetësimet në bark si dhe dhembje koke) është e rëndësisë së veçantë, që fëmija të qëndroj në shtëpi dhe mos të shkoi në parashkollore. Kjo vlen edhe për simptoma të lehta.

Nëse fëmija shërohet brenda një dite, rri me fëmijën në shtëpi, derisa fëmija të jetë, plotësisht, pa simptoma, së paku dy ditë, para se të kthehet në parashkollore. Asnjë rrufë nuk duhet të ketë, asnjë simptomë sado të vogël, por fëmija duhet të jetë shëruar plotësisht. Kur nuk kalon simptoma, brenda një dite, atëherë fëmija

duhet të qëndroj në shtëpi, së paku një javë dhe dy ditët e fundit, fëmija duhet të jetë pa ethe dhe të jetë mirë. Pas shtatë ditëve, fëmija mundet, me kusht që ka qenë pa ethe dhe i shkathët, së paku dy ditë, mundtë shkoj në parashkollore, edhe pse mund të ketë ndonjë kollitje të lehtë dhe të rrallë.

Nëse është bërë testi i Covid-19 dhe është negativ, megjithatë, fëmija nuk mund të kthehet në parashkollore, para se të plotësohen kriteret e lartshënuara. Edhe nëse fëmija ka një “ftohje të zakonshme”, rrezikon t´i infektoj fëmijët e tjerë, e si rrjedhojë, detyrohen edhe ata të qëndrojnë në shtëpi, të bëjnë testin, etj.

Shkurtimisht vlen që asnjë fëmijë me simptoma, nuk duhet të qëndroj në parashkollore – në këtë mënyrë mund ta luftojmë përhapjen e infeksionit dhe t´i ndihmojmë të tjerët!

Paralajmërim: nëse dikush në familje konfirmon se e ka Covid-19, atëherë duhet e gjithë familja të qëndrojë  në shtëpi, një javë pas dhënies së analizës. Testi i Covid-it rekomandohet për të gjithë anëtarët e familjes,  ditën e 5-të, me përjashtim të fëmijëve, nën 6 vjeç.

Till Om coronaviruset, covid-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.