Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

För minskad smittspridning – symtomfria barn i förskolan

Om ditt förskolebarn insjuknar med infektionssymtom (inkluderande även magbesvär och huvudvärk) är det av största vikt att barnet stannar hemma från förskolan. Det gäller också vid lindriga symtom.

Om barnet tillfrisknar inom ett dygn, stanna hemma med barnet tills det därefter varit helt symtomfritt i minst två dagar innan återgång till förskolan. Ingen snuva eller minsta symtom får då förekomma, utan barnet ska vara helt friskt. När symtomen inte går över inom ett dygn stannar barnet hemma i minst sju dagar, och de två sista dagarna ska barnet ha varit feberfritt och mått bra.

Efter sju dagar kan barnet, förutsatt att det varit feberfritt och piggt i minst två dagar, komma tillbaka till förskolan även om enstaka hostningar kvarstår.

Om covid-19 test tagits och är negativt, kan barnet ändå inte återgå till förskolan innan ovanstående kriterier är uppfyllda. Även om barnet har en “vanlig förkylning” riskerar det att smitta andra som då i sin tur måste stanna hemma, testa sig med mera.

Sammanfattningsvis gäller att inga barn med symtom vistas i förskolan - på så sätt kan vi motverka smittspridningen och hjälpa varandra!

Påminnelse

När någon i hushållet bekräftats ha covid-19, ska alla i hushållet stanna hemma en vecka efter provtagningstillfället. Covid-test rekommenderas för alla i hushållet dag 5, undantaget barn under 6 år.

Till Om coronaviruset, covid-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.