Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om coronaviruset, covid-19

Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer. Den här sidan uppdateras måndag till fredag klockan 16.00, helgfria dagar.

Gå till:

Aktuella restriktioner och råd

Provtagning — Vaccination

Other languages — Koronavirus suomeksi

Dagens nulägesbild 12 april 2021

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten • Arbeta hemifrån om det är möjligt • Vaccination: skydda dig själv och andra • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus • Umgås i en mindre krets, undvik nya kontakter • Sök vård om du behöver • Undvik kollektivtrafik, använd munskydd 

Lägesuppdatering om covid-19 från Norrtälje sjukhus och Tiohundra AB

Norrtälje sjukhus och övriga verksamheter i Tiohundra arbetar i förstärkningsläge sedan torsdagen den 8 april. De ordinarie lägesrapporterna kompletteras med en kortare uppdatering varje måndag.

Läget i sjukvården

  • Måndagen den 12 april vårdas 17 patienter i covidflödet på Norrtälje sjukhus.
  • 5 patienter med covid-19 vårdas på intensivvårdsavdelningen (varav 4 från annat sjukhus).

Medskick från Tiohundras VD Peter Graf:  ”Intensivvården i Region Stockholm är mycket hårt belastad just nu. Tack vare alla uthålliga och lösningsfokuserade medarbetare och chefer på Norrtälje sjukhus har vi de senaste veckorna kunnat ta emot flera intensivvårdspatienter från andra sjukhus i regionen, trots att vi samtidigt har ett stort inflöde av covidpatienter och andra akut sjuka från vår egen kommun. Vaccinationstakten ökar nu, vilket är mycket glädjande. Nu behöver vi alla hålla ut lite till och hjälpa sjukvården under de kritiska veckor vi har framför oss.”

Antal bekräftade fall av covid-19

I dagsläget uppgår antalet laboratorietestade fall av covid-19 i Sverige till totalt 857 401 varav 198 469 fall i Stockholmsregionen. Folkhälsomyndigheten rapporterar in nya siffror varje tisdag-fredag.

Källa: Folkhälsomyndigheten den 9 april 2021 klockan 14.00


Restriktioner, råd och rekommendationer

Med anledning av coronaviruset gäller vissa lagstadgade restriktioner och förbud, samt allmänna råd till allmänheten. Läs mer om dessa via nedanstående länkar:

Skärpta regionala rekommendationer för Region Stockholm

Nationella råd på Krisinformation.se


Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information. Via länken nedan får du tips på hur du ska tänka och agera.

Läs mer om källkritik på Krisinformations webbplats

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.