Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om coronaviruset, covid-19

Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer. Den här sidan uppdateras måndag till fredag klockan 16.00, helgfria dagar.

Gå till:

Aktuella restriktioner och råd

Provtagning — Vaccination

Other languages — Koronavirus suomeksi

Dagens nulägesbild 17 juni 2021

Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten • Arbeta hemifrån om det är möjligt • Vaccination: skydda dig själv och andra • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus • Umgås bara med de du vanligtvis träffar • Sök vård om du behöver • Res smittsäkert

Vaccinationsstatus vecka 23 - Norrtälje kommun

– Det är verkligen glädjande att så många Norrtäljebor vill vaccinera sig. 35 procent är färdigvaccinerade och över 62 procent har fått sin första vaccindos. Att vaccinera sig är också det främsta vi kan göra för att bromsa smittspridningen, säger Maria Johansson, förbundsdirektör på Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje som samordnar det lokala vaccinationsarbetet.

  • Andel som fått dos 1 62 procent (32 232 personer)
  • Andel färdigvaccinerade 35 procent (18 181 personer)
    Folkhälsomyndighetens statistik (personer 18 år och äldre)

Tillfälliga vaccinationsmottagningar

Regionens vaccinationsmottagningar har ett högt bokningstryck, likaså i Norrtälje. Förutom vaccinationsmottagningen i Norrtälje innerstad, finns vaccinations-mottagningar i Åkersberga och Vallentuna. I sommar erbjuds även tillfälliga vaccinationer vid vaccinations-mottagningarna i Hallstavik och i Rimbo.

  • 23 juni – Sparbankshallen i Rimbo
  • 7 juli – Sporthallen i Hallstavik.

Såhär bokar du tid

Aktuell information och tidplaner för kommande åldersgrupper finns alltid på 1177.se. Tidbokning sker via appen Alltid Öppet eller via telefonbokningstjänsten om man inte har möjlighet att boka digitalt.

Läs vaccinationsstatusen från kommunalförbundet för sjukvård och omsorg i Norrtälje här

Försenad statistik om covid-19

Ingen uppdaterad statistik om covid-19 i Sverige publiceras de närmaste dagarna. Orsaken är att databasen SmiNet fortfarande är stängd. Databasen SmiNet som lagrar anmälningar om smittsamma sjukdomar stängdes på kvällen söndagen den 13 juni efter indikationer på en eventuell säkerhetsbrist, som nu utreds. 

Läs mer om databasen SmitNet här


Restriktioner, råd och rekommendationer

Med anledning av covid-19 gäller vissa lagstadgade restriktioner samt allmänna råd till medborgarna. Läs mer om dessa via länken nedan:

Nationella råd på Krisinformation.se

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information. Via länken nedan får du tips på hur du ska tänka och agera.

Läs mer om källkritik på Krisinformations webbplats

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.