Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om det nya coronaviruset

Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer. Kommunens krisledningsorganisation träffas löpande och nulägesbilden uppdateras dagligen omkring klockan 16.00.

Gå till: Norrtälje hjälper — Företagsakuten

Information för äldre — För elever

Other languages — Koronavirus suomeksi

Nulägesbild 2 april kl. 16

Intresseanmälan

Från och med i dag torsdag 2 april finns det möjlighet att anmäla intresse av att hjälpa till att få fram skyddsutrustning och material via Norrtälje hjälper. Det riktar sig både till ideella krafter och till företag. Där finns även möjlighet för vård- och omsorgsutförare att anmäla behov av skyddsutrustning.

Läs mer och gör anmälan här 

Det här gäller för träningsmatcher

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och det är viktigt att idrott och träning kan fortsätta. Att spela träningsmatcher utomhus kan vara okej om man håller avstånd och är högst 50 personer, så länge Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer följs.

Syftet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd är att motverka spridningen av covid-19 och framför allt att skydda de mest sårbara i samhället, riskgrupper och äldre. Det är viktigt att alla är noggranna med sin handhygien, håller avstånd till varandra och att personer med sjukdomssymtom stannar hemma.

För idrotten gäller följande råd:

 • Undvik närkontakt mellan idrottsutövare
 • Om möjligt, håll träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
 • Skjut upp matcher, tävlingar och cuper
 • Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel
 • Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande.

Det tillåtna antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är i nuläget begränsat till 50 personer. Matcher och tävlingar kan genomföras om de uppfyller rekommendationerna ovan.

Läs mer om vad som gäller vid träningsmatcher 

Antal bekräftade fall av covid-19

I dagsläget uppgår antalet laboratorietestade fall av covid-19 i Sverige till totalt 5466, varav 2439 fall i Stockholmsregionen. 

Källa: Folkhälsomyndigheten 2 april 2020 kl.14.00

Så arbetar Region Stockholm med coronaviruset


Viktig information från ansvariga myndigheter

Uppdateras vid nya beslut eller ny inriktning från ansvariga myndigheter och Region Stockholm

Så kan vi tillsammans minska smittspridningen

 1. Stanna hemma från jobb och skola om du har symtom, vänta två dagar efter att du blivit symtomfri.
 2. Arbeta hemifrån om du har möjlighet.
 3. Besök inte äldreboenden eller äldre släktingar.
 4. Tvätta händerna med tvål ofta.
 5. Håll avstånd till andra.
 6. Undvik folksamlingar.
 7. Undvik alla onödiga resor.
 8. Du som är 70 år eller äldre: Begränsa fysiskt nära kontakter med andra, undvik kollektivtrafik, handla inte i butiker.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information. Via länken nedan får du tips på hur du ska tänka och agera.

 Läs mer om källkritik på Krisinformations webbplats

Mycket hög spridningsrisk i Sverige

Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Allmän smittspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige.

Allmänna frågor, ring 113 13

Du kan ringa telefonnummer 113 13 om du inte har några symptom, men har allmänna frågor om covid-19. Det är ett nationellt informationsnummer där du kan ställa frågor.

Vid symtom, ring alltid 1177 först

När du ringer 1177 får du information om när och var du ska söka vård. Det är viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning, för att undvika att smitta andra om du har covid-19. Det finns särskilda rutiner för hur du i så fall tas om hand.

Mer information på följande webbplatser
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.