Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om coronaviruset, covid-19

Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer. Den här sidan uppdateras måndag till fredag klockan 16.00, helgfria dagar.

Gå till:

Aktuella restriktioner och råd

Provtagning — Vaccination

Other languages — Koronavirus suomeksi

Dagens nulägesbild 10 maj 2021

Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten • Arbeta hemifrån om det är möjligt • Vaccination: skydda dig själv och andra • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus • Umgås i en mindre krets, undvik nya kontakter • Sök vård om du behöver • Undvik kollektivtrafik, använd munskydd 

Nu kan personer födda 1971 eller tidigare boka vaccinationstid

Idag, måndagen 10 maj, öppnar bokningen för personer födda 1971 eller tidigare. För att boka vaccination via appen Alltid Öppet eller telefontjänsten krävs rätt födelseår. Vaccinationen sker på någon av länets 15 vaccinationsmottagningar. Vaccinationen av allmänheten (Fas4) inleddes onsdagen 5 maj i Region Stockholm. Första dagen bokades cirka 78 000 vaccinationstider, antingen i appen eller via den telefontjänst som kompletterar. Åldersgruppen vid start av Fas 4 var personer födda 1966 eller tidigare. Nu öppnar bokningen för nästa åldersintervall, för personer födda 1971 eller tidigare.

Läs mer om vad som gäller när du bokar vaccinationstid på Region Stockholms hemsida

Öppna frågestunder om covid-19-vaccinet på fem olika språk

För att alla invånare i kommunen ska ha en så bra och korrekt information om covid-19-vaccinet och vaccineringen som möjligt, arrangerar Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) tillsammans med Norrtälje kommun informationsmöten under fem kvällar på fem olika språk.

Syftet med frågestunderna är att nå både dem som har svenska som modersmål och de  som har andra modersmål, med korrekt information om vaccineringen. Informationen riktar sig till främst till dem som är osäkra och ännu inte bestämt sig för att vaccinera sig, och dem som är osäkra på hur man gör för att boka vaccination.

Informationen hålls digitalt på kvällstid och de som deltar kommer kunna ställa frågor via en chatt och via telefon. På mötena deltar bland andra läkare, vaccinsamordnare och personal från socialförvaltningen. Den som vill kommer även kunna ställa frågor i förväg via mail.

Det första tillfället är enbart på svenska, men på de som kommer efter kommer det finnas personer som översätter till finska, arabiska, somaliska och engelska.

Läs mer på Norrtälje kommuns hemsida. 

Antal bekräftade fall av covid-19
I dagsläget uppgår antalet laboratorietestade fall av covid-19 i Sverige till totalt 1 007 792 varav 238 733 fall i Stockholmsregionen. Folkhälsomyndigheten rapporterar in nya siffror varje tisdag-fredag.
Källa: Folkhälsomyndigheten den 7 maj 2021 klockan 14.00

Restriktioner, råd och rekommendationer

Med anledning av coronaviruset gäller vissa lagstadgade restriktioner och förbud, samt allmänna råd till allmänheten. Läs mer om dessa via nedanstående länkar:

Skärpta regionala rekommendationer för Region Stockholm

Nationella råd på Krisinformation.se


Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information. Via länken nedan får du tips på hur du ska tänka och agera.

Läs mer om källkritik på Krisinformations webbplats

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.