Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Olika myndigheters ansvar

Kommunerna i Sverige ansvarar för:

 

  • Mottagande av nyanlända flyktingar som fått uppehållstillstånd i Sverige.
  • Praktisk hjälp i samband med bosättning.
  • Undervisning i svenska för invandrare samt samhällsorientering.
  • Utbetalning av försörjningsstöd innan eller som komplement till etableringsersättning för förskola, skola och fritidshem.
  • Socialt stöd och service.

Vad vi har åtagit oss att göra

Vi har en överenskommelse med Länsstyrelsen om att ta emot ett visst antal flyktingar med uppehållstillstånd som anvisas från Migrationsverket eller Arbetsförmedlingen. Just nu ökar den siffran ständigt på grund av den ökade inströmningen av flyktingar till Europa och Sverige. Vi har även ansvar för att hjälpa nyanlända flyktingar som bosätter sig på egen hand i kommunen.

Migrationsverket

Migrationsverket ansvarar för uppehälle och boende för flyktingar som kommer till Sverige och söker asyl. Läs mer om migrationsverkets uppdrag och det aktuella läget.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen ansvarar för att samordna de insatser till vuxna flyktingar som behövs för att de ska kunna etablera sig i samhället. Läs mer om vad arbetsförmedlingen gör

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.