Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Det här kan du göra kring flyktingsituationen

Det finns flera olika sätt som du kan hjälpa till på. Du kan till exempel bli familjehem, jourhem, fadder eller god man. Möjligheter att hjälpa till och stötta via insamlingar eller genom frivilligarbete finns vid våra frivilligorganisationer.

Familjehem

Ett familjehem är en familj som tar emot barn eller ungdom, i sitt hem för en för en längre tid– ibland blir det hela barnets uppväxt. Läs mer om familjehem.

Jourhem

Som jourhem tar du emot barn eller ungdom i ett akut läge. Barnet eller ungdomen ska vara en del av familjen och jourhemsföräldrarna ska stötta barnet i allt den behöver, både känslomässigt och praktiskt. Läs mer om jourhem.

Fadder

En fadder skall fungera som guide i det svenska samhället. Faddern skall berätta om t.ex. sociala koder och normer samtidigt som man umgås, utbyter kunskap och har kul. Läs mer om fadderverksamheten.

Kontakta integrationssamordnaren, Amr Mohamed Osman via e-post: amr.mohamed-osman@norrtalje.se eller ring: 0176 716 38.

God man

En god man är ett stöd för barn under 18 år som inte har sin vårdnadshavare i Sverige. Överförmyndarnämnden i Täby rekryterar gode män. Kontakta Överförmyndaren, Mona Eriksson via e-post: mona.eriksson@taby.se  eller ring: 08 55559921.

Mitt företag kan hjälpa till

Ensamkommande ungdomar och vuxna i kommunen är i behov av praktikplatser och extrajobb. Hör av till dig till oss på Kontaktcenter via e-post: flyktinghjalp@norrtalje.se  eller ring: 0176 710 00.

Asylboenden i Norrtälje kommun

Vi har idag tre asylboenden i vår kommun. Det är Migrationsverket som ansvarar för den här typen av boende. Vill du komma i kontakt med något boenden skicka ett mejl så återkommer dom till dig. Se kontaktupggifter till respektive boenden nedan.

För att det ska bli så bra som möjligt vill personalen på respektive boende att ni hör av er via mail först. Åk därför inte direkt ut med saker då det kanske inte finns någon på plats just då som kan ta emot det du vill skänka.

Bergby gård 

På Bergby gård håller vi med hjälp av volontärer på med svenska undervisning fem dagar i veckan, pysseldagar, fotbollsaktiviteter mm men vi är öppna för nya förslag och ideéer. Vill du hjälpa till eller lämna in saker, ta kontakt med boendet på Bergby gård via mejl, se nedan.
Kontaktperson: Maria B
E-post: info@bergbygard.se

Herräng asylboende

Vill du hjälpa till eller har saker du vill lämna, ta kontakt med Herrängs boende via mail, se nedan.
Kontaktperson: Lena Pousette
E-post: lena@nordros.se

Skebo gård

Vill du hjälpa till eller har saker du vill lämna, ta kontakt med boendet på Skebo gård via mejl, se nedan.
Kontaktperson: Annika Björklund
E-post: annika@skeboherrgard.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.