Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Faderskap och föräldraskap

Bekräfta faderskap och föräldraskap

När ni väntar eller nyligen fått barn och är ogifta, behöver faderskapet bekräftas skriftligt. I de fall föräldrarna är samkönade och har fått barn genom assisterad befruktning på ett sjukhus i Sverige bekräftas istället föräldraskap. Det gäller även om föräldrarna är gifta eller registrerade partners. En kallelse kommer att skickas till er efter att vi på socialkontoret fått information från Skatteverket om att ni blivit föräldrar.

Vill ni bekräfta fader- eller föräldraskapet innan barnet är fött kan ni göra det från och med 23:e graviditetsveckan. Kontakta i så fall socialkontoret för att boka en tid. För att kunna bekräfta fader/föräldraskap i Norrtälje kommun ska modern vara folkbokförd här. Är modern inte folkbokförd i Norrtälje kommun vänder ni er till den kommun där hon är folkbokförd.

Bekräftelsen är skriftlig och undertecknas hos oss på socialkontoret. 

Gemensam vårdnad

Om ni vill ha gemensam vårdnad om barnet kan ni anmäla om det samtidigt som ni skriver under bekräftelsen. Fram till det att ni anmäler om gemensam vårdnad är modern ensam vårdnadshavare. Vill ni vänta med att anmäla om gemensam vårdnad kan det göras vid ett senare tillfälle, då är det Skatteverket ni får vända er till. Blanketter för anmälan finns på deras hemsida. Anmälan ska undertecknas av bägge föräldrarna. 

Mer information får ni när ni besöker socialkontoret.

Kontakt
  • Socialkontoret
  • Tel: 0176-711 31 Måndag-fredag 08.00-12.00, 13.00-16.30

    Fax: 0176-134 72
  • Baldersgatan 17
    761 28 Norrtälje
  • Måndag-fredag 08.00-12.00, 13.00-16.30
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.