Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Äktenskap

Sedan 1 maj 2009 är äktenskapet könsneutralt, det betyder att de som gifter sig kan vara antingen en man och en kvinna, två kvinnor eller två män.

Tidigare kunde två män eller två kvinnor registrera partnerskap, men den lagen upphörde att gälla den 1 maj 2009. Ni som är registrerade partner enligt den tidigare lagen fortsätter att vara det om ni inte väljer att omvandla ert partnerskap till ett äktenskap.

Vigselförrättare

Borgerlig vigsel bokas direkt hos vigselförrättaren. Enligt reglerna får vigselförrättande inte utgöra en kommersiell verksamhet och den enda ersättning som förrättaren kan begära är för direkta kostnader som är förknippade med uppdraget, till exempel resekostnader.

Det är Länsstyrelsen som utser vigselförrättare. Ytterligare information och kontaktuppgifter till vigselförrättare i Norrtälje kommun hittar du via Länsstyrelsens webbplats.

En del vigselförrättare har också politiska uppdrag. Eventuella partibeteckningar framgår inte av länsstyrelsens förteckning.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.