Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Din sophämtning i vinter

Här kan du läsa vad du speciellt vintertid även behöver förbereda och tänka på inför din sophämtning för att undvika en utebliven hämtning.

För att vi ska kunna hämta dina sopor behöver du tänka på flera saker. På denna sida beskriver vi vad du behöver tänka på speciellt även vintertid. Här kan du läsa vad du generellt behöver tänka på inför din sophämtning.

På fastlandet och öar med bro- eller bilfärjeförbindelse

Tillgängligt sopkärl

  • Skotta och sanda mellan sopbilens uppställningsplats och kärlet så att hämtpersonalen inte halkar och skadar sig.
  • Har det blivit en vall framför kärlet efter plogbilen, skotta bort denna så att kärlet lätt kan rullas fram till sopbilen.

Under vintern finns det risk att sopor fryser fast i kärlet. För att undvika fastfrysning kan du tänka på att inte slänga löst eller blött avfall i kärlet.

Framkomlig väg (avser privat väg)

  • Vägen till fastigheten och eventuell vändplats för sopbilen ska vara halkfri och ordentligt upplogad för det utrymme sopbilen behöver.
  • Plogvallar får inte inkräkta på vägbredden som behövs eller vändplatsens utrymme.
    Här ser du vilket utrymme sopbilen behöver.

Under vintern vet vi inte hur vägarna kommer se ut från dag till dag därför är det bra att flytta fram kärlet i förebyggande syfte, till exempel till större väg eller en ordentlig vändplats. 

Vill du flytta ditt sopkärl? Hör av dig till kontaktcenter för dialog om var det bäst kan placeras. 

På öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse

  • Skotta om det har snöat.
  • Sanda brygga, klipphäll eller annan plats för ilandstigning och vägen fram till säckstället så att hämtpersonalen inte halkar och skadar sig.
  • Just nu är ett ypperligt tillfälle att flytta ditt säckställ närmare bryggan så att hämtpersonalen lätt kan ta sig fram till det. Med vinterväder vet vi inte i förväg hur förutsättningarna kommer se ut från dag till dag därför är det bra att flytta fram säckstället i förebyggande syfte.
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.