Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Centrumtorget i Hallstavik - Nu färdigställt

Arbetet med ombyggnationen av centrumtorget i Hallstavik är nu klart och torget invigdes onsdag den 22 maj.

Under våren 2019 har torgytan i Hallstaviks centrum färdigställts, med bland annat plantering av träd, buskar och blommor, så att Hallstaviksborna får den torgyta med hög trivselfaktor, grönska och många sittplatser samt ordning och reda på torghandeln och bra möjligheter för större evenemang som önskats i samråden.

Det ombyggda Centrumtorget invigdes onsdag den 22 maj 2019.

Enligt den ursprungliga planen skulle torget ha stått färdigt i slutet av oktober 2018, men ett antal problem under byggnadsarbetet försenade färdigställandet.

Den främsta anledningen till försening är att berg upptäcktes i samband med schaktarbete för pumpbrunnen till fontänen. För att undvika sprängningsarbeten i den allmänna och känsliga miljön återgick arbetet till ritbordet för att ta fram en pumpbrunn som är anpassad för de aktuella markförhållandena.

I väntan på nya ritningar från entreprenören bromsades arbetet med schakt av övrig torgyta in, eftersom gjutning av pumpbrunn var en kritisk faktor för att komma vidare med färdigställandet.

På grund av felaktig leverans av två av granitblock till fontänen hann inte gjutningen påbörjas innan det blev för kallt vintern 2018/2019, vilket är anledningen till att området runt fontänen hållits avspärrat av säkerhetsskäl.

Även undermåliga vattenledningar, gamla rör- och kabelgravar som legat för grunt samt påträffade betongkonstruktioner under marken har varit några av hindren i arbetet. Upprustningen av centrumtorget passerade de flesta kritiska punkter under början av våren 2019 och det är först och främst väderförhållandena som avgjort när centrumtorget kunnat färdigställas.

Till Trafik & stadsplanering
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.