Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Parkeringsavgifter i Norrtälje stad

För att skapa en jämnare beläggning på stadskärnans parkeringar och skapa en bättre rotation på parkerade fordon har nya parkeringsregler införts i centrala Norrtälje stad.

Parkering full av bilar

Parkeringszoner i Norrtälje stad

Reglerna gäller från den 17 september 2018 och är framtagna för att skapa ökad tillgänglighet för korttidsparkering för besökare i centrala Norrtälje, vilket också gynnar näringslivet i staden.

De avgiftsbelagda gula och gröna zonerna är avgiftsfria de två första timmarna och därefter gäller avgift enligt nedan, där också tiderna för röd och orange zon presenteras:

 • Röd zon: Tidsreglering 30 – 60 minuter med p-skiva enligt skytlning
  kl. 09.00 – 18.00 (09.00 – 13.00).
 • Orange zon: Tidsreglering 1 – 2 timmar med p-skiva enligt skytlning
  kl. 09.00 – 18.00 (09.00 – 13.00).
 • Gul zon: Två timmar gratis parkering per dygn (24 tim). Därefter 15 kr/timme i avgift
  kl. 09.00 – 18.00 (09.00 – 13.00).
 • Grön zon: Två timmar gratis parkering per dygn (24 tim). Därefter 10 kr/timme i avgift
  kl. 09.00 – 18.00 (09.00 – 13.00).

Syftet med den nya regleringen är att skapa en jämnare beläggning på stadskärnans parkeringar och skapa en bättre rotation på parkerade fordon. På så sätt skapas bättre förutsättningar för ökad tillgänglighet för korttidsparkering för besökare i staden.

2018-10-16: P-automater avstängda på två parkeringar

På grund av högt tryck på p-automaterna för våra stora parkeringar Thor (vid busstorget) och Jupiter (vid Tullportsgatan) behöver fler automater installeras där. Därför p-automaterna för dessa parkeringar avstängda tills vi kompletterat med ytterligare en automat på vardera för dessa parkeringar. Under tiden gäller p-skiva 2 timmar 9-18 (9-13) för dessa parkeringar.

De nya p-automaterna beräknas vara monterade under vecka 43, då samtliga automater på parkeringarna i centrala Norrtälje bör vara i drift.

Betalning och övervakning

Betalning sker via 9 stycken solcellsdrivna och digitala parkeringsautomater, en på vardera avgiftsreglerad parkering. Automaterna kommer att vara biljettlösa och tar emot kortbetalning via bank- eller bensinkort, men ej med kontanter.

Du anger fordonets registreringsnummer i parkeringsautomaten via displayens digitala tangentbord och betalar. Istället för att få en pappersbiljett som du lägger innanför rutan är systemet helt digitalt, så att du inte behöver gå tillbaka till bilen med biljetten.

Parkeringsvakterna kan se om du har betalt genom att kontrollera fordonets registreringsnummer via sin handdator och får därmed bekräftat om giltig betalning finns för det aktuella fordonet.

Betalningsförfarande

Gratisparkering – 2 timmar gratis parkering per dygn

 1. Slå på automaten genom att trycka på den gröna knappen på höger sida under parkeringsautomatens skärm.
 2. Välj ”2 timmar gratis”.
 3. ”Ange ditt registreringsnummer” visas på skärmen. Mata in registreringsnummer och tryck på ”OK”.
 4. Skärmen visar sluttiden för parkeringen. Tryck på ”OK”.
 5. ”Registrerar köp online…” visas på skärmen. Din parkering registreras. Du får ingen biljett, eftersom systemet är digitalt, och du behöver inte logga ut när du lämnar parkeringen med bilen. Parkeringsvakterna kan nu se din registrerade parkering i sina handdatorer.


Om du inom de två gratistimmarna vill parkera på en annan parkering inom den gröna eller gula zonen behöver du inte registrera dig på nytt, eftersom din parkering är pågående. 

Vill du kontrollera din pågående parkering trycker du på ”Kontrollera köp”. Du får då ange ditt registreringsnummer och sluttiden för din parkering kommer att visas på skärmen.

Betalparkering – Om du vill stå längre än 2 timmar

 1. Slå på automaten genom att trycka på den gröna knappen på höger sida under parkeringsautomatens skärm.
 2. Välj ”Grön taxa” eller "Gul taxa" beroende på vilken zon parkeringsplatsen ligger.
 3. ”Ange ditt registreringsnummer” visas på skärmen. Mata in registreringsnummer och tryck på ”OK”.
 4. Välj hur lång tid du vill betala för genom att använda värdeknapparna och tryck på ”OK”.
 5. ”Sätt i kort” visas på skärmen. Stoppa i kortet i kortläsaren eller håll det mot automatens blipp-läsare. Betalningen genomförs och när den är klar så visas ”ta kort” på skärmen.
 6. ”Vill du ha kvitto?” visas på skärmen. Välj mellan ”inget kvitto önskas”, ”SMS” eller ”e-post”. Om du valt kvitto via sms så får du mata in ditt telefonnummer och har du valt via e-post så får du mata in e-post-adressen.
 7. ”Köp slutfört” visas på skärmen. Du får ingen biljett, eftersom systemet är digitalt och du behöver inte logga ut när du lämnar parkeringen med bilen. Parkeringsvakterna kan nu se din registrerade parkering i sina handdatorer.

 

Vill du kontrollera din pågående parkering trycker du på ”Kontrollera köp”. Du får då ange ditt registreringsnummer och sluttiden för din parkering kommer att visas på skärmen.

Kontakt
 • Kontaktcenter - Vi besvarar alla dina frågor som rör Norrtälje kommun.
 • 0176 710 00
 • Estunavägen 14, 761 50 Norrtälje
 • Ordinarie öppettider:

  Måndag-fredag 08:00-16:30.

  Lördag och söndag samt röd dag har vi stängt. Dag innan röd dag har vi öppet från 08:00-16:30.
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.