Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Träd i parker och gatumiljö

Träd som står i parker, gräsytor och i gatumiljö är träd som vi sköter om lite extra så att de ska kunna utvecklas och må så bra som möjligt. Träd är en viktig del av en stad, eftersom de bidrar med skugga och tar upp luftföroreningar. Dessutom är de är vackra att titta på!

För att våra gatu- och parkträd ska må bra och vara vackra har vi upprättat trädvårdsplaner för träden i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo. En trädexpert har undersökt träden för att ta reda på hur de mår och vad vi behöver göra för att de ska fortsätta att må bra eller till och med kunna må bättre. I de centrala delarna av Norrtälje, Rimbo och Hallstavik har över 1300 träd undersökts. Varje år utför vi åtgärder enligt trädvårdsplanerna. En trädvårdsplan för träd utanför de centrala delarna i Norrtälje planeras att tas fram.

Vårdträd


I Norrtälje finns 15st så kallade vårdträd. Träden är speciella eftersom deras ålder och storlek är unik i staden.

Sjuka träd

Många av Norrtälje stads träd har drabbats av almsjuka. Almsjuka är en så kallad vissnesjukdom som orsakas av en svamp. Träden kan på våren se helt friska ut och sedan dö på bara några veckor under sommaren. När trädet har dött tar vi bort det av säkerhetsskäl. Det finns också andra typer av sjukdomar eller skador som gör att vi tyvärr måste fälla vissa träd som ser friska ut. Det gör vi för att inte riskera att djur eller människor ska skadas. I den mån det är möjligt ersätter vi alltid fällda träd med nya.

Återplantering

När vi planterar väljer vi många olika arter. Det gör vi för att undvika risken att en stor del av träden dör, om en art drabbas av en sjukdom. I bilderna här under kan du se vilka typer av träd som är vanligast förekommande i din stad. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.