Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu blommar det på bussterminalen i Hallstavik!

10 juni 2021

Gatu- och parkavdelningen har rustat ytorna vid bussterminalen i Hallstavik.

Planteringar bussterminalen Hallstavik

Här har anlagts ett flertal nya rabatter som just exploderat av lökväxter och under sommaren kommer planteringar med perenner och nya buskar och träd att ta vid. Perenner tar ett tag att etablera sig men snart kommer växterna att grönska och trädens kronor breda ut sig och ge skugga.

Planteringar bussterminalen Hallstavik före   Planteringar bussterminalen Hallstavik

Växterna har valts med ett tema kring ”Kärlek” och det finns många tidiga blommande vårväxter och färgerna går i romantiskt rosa och rött. I rundeln sitter en buskmagnolia och runt pergolan, som ramas in av en häck av bärhäggmispel, är det planterat vildvin som kommer klättra upp för pergolans pelare. Självklart hittar vi flera sorters kärleksört!

Ny effektfull belysning har installerats både under bron och vid de tre lönnarna, för att skapa en trevligare och tryggare miljö.

Målsättningen med upprustningen har varit att alla ska känna sig välkomna när de kommer till Hallstavik med bussen, samt skapa trivsamma ytor att vistas på.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.