Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bålbroskolan och kulturscenen i Rimbo

Bålbroskolan byggs i Rimbo och en kulturscen byggs i anslutning. Skolan beräknas stå färdig i slutet av 2019 och kulturscenen i början av 2020. Skolan blir den första nya som byggs i kommunen på över 20 år.

  1. 1
  2. 2

Skolan

Bålbroskolan blir en F-3-skola med plats för cirka 350 elever,

Skolan är byggd för 350 elever i förskole- och lågstadieklasser samt innefattar en kulturskola. Fokus i skolans utformning har legat på framtidens lärande i bästa möjliga skola under mycket lång tid framåt. Planeringsarbetet har skett i ett nära samarbete mellan Barn- och utbildningsförvaltningen, byggentreprenören och erfaren skolverksamhetspersonal tillsammans med stiftelsen Tryggare Sverige för att skapa bästa möjliga lärande i en trygg och säker vistelsemiljö i och runt byggnaderna.

Kulturscenen

I direkt anslutning till skolan kommer det att bli en kulturscen med plats för 350 åskådare. Det eftersom Rimbo och hela Norrtälje kommun har behov av lokaler som är anpassade till scenkonst och som mötesplats.

Kulturscenens lokaler kommer att vara anpassade för scenkonst, där Rimbo Kulturskolas större ensembler och andra nationella och internationella artister och grupper ska kunna framträda. Lokalen har senaste ljud- och ljusteknik och kommer också att kunna fungera som en lokal samlingsplats för större möten och samlingar.

Parkeringsytor kommer även att utföras för att bemöta behovet för skolan, kulturscenen och idrottshallarna i området. Det blir cirka 260 platser. 

Då är skolan klar

Skolan togs i bruk vårterminen 2020. Kulturscenen beräknas vara klar i maj 2020.

Det är byggbolaget Credentia som bygger den nya skolan och kulturscenen i Rimbo. 

Till Norrtälje växer
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.