Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Felix och Melinda blir sambos i Norrtälje Hamn

1 oktober 2018

Allt fler lägenheter börjar fyllas i Norrtälje Hamn och snart är hela kvarter 1 inflyttat. Studenten Felix Helmer, 23 år, är en av dem som köpt lägenhet i hamnen tillsammans med sin flickvän Melinda Malm 20 år.

Felix Helmer.

  –       Vi såg det här projektet när det började uppföras. Det kändes som ett bra område med fina lägenheter så vi tyckte det var ett bra tillfälle att flytta ihop här, säger Felix Helmer.

Båda lämnar nu sina föräldrahem och flyttar hemifrån från allra första gången. Melinda är uppväxt i Norrtälje stad och Felix kommer från Rimbo och studerar på Stockholms universitet.

 –        Det är smidigt, man sätter sig på 676:an och sen är man framme. Jag har det nog närmare än många som bor i Stockholmsområdet men som både behöver byta tåg och tunnelbana, säger Felix.

Melinda är på jobbet, men Felix visar runt i lägenheten och berättar om området. Utanför balkongen står en stor grävmaskin men snart kommer den ha ersatts av en parkeringsplats.

 –       Jag tänker att det ska bli som på visionsbilderna över hamnen, någorlunda i alla fall. Ett havsnära område med nära till staden och pulsen. Nu hoppas vi på bra restauranger här, berättar Felix.

Att det blev just Hamnhus1 beror på att det var kortast väntetid på att få flytta in.

 –        Vi köpte den här lägenheten för ett år sen, de andra husen hade varit för lång väntan.

Paret bor i en tvåa med än så länge vita väggar och lyxiga detaljer. I fönstren hänger tunga sammetsgardiner och allt i lägenheten känns noga utvalt för att passa ihop. Att de har behövt vänta i ett år på att få flytta in har inte varit något problem.

 –        Det har varit bra, vi har hunnit köpa på oss allting och haft i kartonger hemma. Vi köpte soffan vi ville ha i april, och så har vi köpt på om pö för att sprida ut kostnaderna, säger Felix.

De har nu hunnit bo i lägenheten i två veckor. Av flyttkartonger syns inte ett spår.

 –        Vi trivs bra! Vi har mest fixat och fått saker att funka. Men det känns bra.

 

Felix och Melinda blir sambos i Norrtälje Hamn

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.