Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vision och utbyggnadsstrategi för Norrtälje Hamn

21 juni 2016

Igår den 20 juni antogs visionen för Norrtälje Hamn i kommunfullmäktige. Den första juni antogs Norrtälje Hamns utbyggnadsstrategi, det viktigaste strategidokumentet för projektet, av samhällsbyggnadsutskottet.

Norrtälje Hamns vision utgår från sex övergripande mål;

  1. En utveckling av hela Norrtälje stad
  2. En mötesplats för alla
  3. En vardag av mångfald
  4. En öppen och tillgänglig stadsdel
  5. En vacker skärgårdsstad
  6. En miljö- och resurssmart stadsdel

Visionen i sin helhet kan du läsa här.

Norrtälje Hamn-projektets viktigaste strategidokument Utbyggnadsstrategi för Norrtälje Hamn antogs av samhällsbyggnadsutskottet den 1 juni. Detta dokument beskriver vad Norrtälje Hamn ska bli för stadsdel, vad den ska innehålla, hur den ska fungera och se ut och är en utveckling och konkretisering av visionens ambitioner. Utbyggnadsstrategin är ett levande dokument, och översyn och revideringar kommer att ske vid behov. Läs strategin i sin helhet här.

 

Det är jättekul att visionen och Utbyggnadsstrategin nu är antagna. De blir ett mycket bra stöd för att kunna genomföra projektets höga ambitioner gällande gestaltning och hållbarhet. Tankarna i vision och strategin har länge genomsyrat projektet men nu blir det ännu tydligare för alla vilken slags stadsdel vi ska skapa. 

- Carolina Sahlén, projektledare miljö och hållbarhet i Norrtälje Hamn

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.