Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Två nya byggherrar i Norrtälje Hamn

24 augusti 2016

Nu står det klart att fastighetsbolagen Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB och Concent AB vunnit markanvisningstävlingen för kvarter 8 respektive kvarter 15 i Norrtälje Hamn. Avtalen omfattar totalt 250 lägenheter och planläggning påbörjas hösten 2016.

Norrtälje Hamn är Norrtälje kommuns största stadsbyggnadsprojekt på många decennier
och en stadsdel som kommer att kunna skapa stor attraktionskraft för staden. Efter vårens markanvisningstävling finns nu två vinnande projektförslag som kommer att ha stor betydelse för stadsdelens fortsatta utveckling. I och med dagens presentation har Norrtälje Hamn-projektet tecknat avtal med nästan alla byggherrar för två av tre utbyggnadsetapper, vilket ger bra förutsättningar för byggnationer och inflyttningar.

– Vi har ställt krav på hållbarhet och spännande gestaltningsförslag och kommunen har haft höga krav på anbudslämnarna. Intresset har varit stort och vi har fått många anbud och det har varit stor konkurrens, säger Roger Gustafsson projektledare för Norrtälje Hamn.

Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB

– Vi ser fram emot att få vara en del av utvecklingen av det här unika läget i Norrtälje Hamn. Här får vi möjlighet är att bygga fina, välplanerade bostäder i en miljö där Wästbyggs tänkande kring ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet ger extra mervärden. Till exempel innehåller kvarteret gemensamma takterrasser med odlingsmöjligheter och en trivsam innergård som kommer att utgöra naturliga mötesplatser för de boende. Vi kommer också att implementera vårt egenutvecklade koncept Boaktiva, som på olika sätt uppmuntrar och underlättar gemensamma motionsaktiviteter, säger Mattias Björk, affärsutvecklingschef på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB.


Concent AB

Michel Fatehnia, projektledarchef på Concent AB fortsätter: – Vi ser fram emot att vara med och bidra till en fortsatt utveckling av Norrtälje Hamn. Genom att bygga hållbara bostäder i bra lägen försöker vi på vårt sätt bidra till att minska bostadsbristen i våra storstadsregioner.

 
Concent AB                                                         Wästbygg AB  

– Vi välkomnar Wästbygg och Concent till Norrtälje Hamn. Båda aktörerna har visat på nytänkande gestaltning och varit lyhörda för vår vilja att bygga en hållbar stadsdel. Med dessa förslag kommer vi ytterligare ett steg närmare en levande stadsdel för barn, båtar och bad, säger avslutningsvis Ulrika Falk, (S) kommunstyrelsens ordförande.

För mer information:
Roger Gustafsson
Projektledare Norrtälje Hamn
0176 717 48

Läs meer om Norrtälje Hamn-projektet

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.