Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pressmeddelande: Norrtälje Hamn satsar stort på hyresrätter

20 januari 2016

Slättö Förvaltning bygger mer än 400 hyresbostäder i Norrtälje Hamn – en levande stadsdel för barn, båtar och bad. Projektet består av tre kvarter som kommer att utföras med en varierad gestaltning, och blir en modern tolkning av Norrtäljes befintliga stadskärna. Kvarteren bedöms utgöra cirka 20 procent av bostäderna i Norrtälje Hamn.

– Det är fantastiskt att ett sådant här betydande projekt kommer att ta plats i Norrtälje Hamn. Det kommer att skapa stort mervärde för Norrtälje och verkligen gynna etableringen av en blandad och hållbar stad, säger Ulrika Falk (S), ordförande i Norrtäljes kommunstyrelse.

De tre kvarteren kommer tillsammans att bestå av mer än 400 hyresrätter, verksamhetslokaler samt rymmer även en möjlig förskola. Husen kommer att byggas huvudsakligen i massivträ vilket inkluderar träfasader. Trä är ett byggnadsmaterial som ger positiva förutsättningar för både arkitektur, gestaltning och bidrar till att Norrtälje Hamn blir en ekologiskt hållbar stadsdel.

– Att bygga huvudsakligen i trä är klimatsmart och stämmer helt med vår hållbarhetsvision och intentionerna att eftersträva god och unik gestaltning. Konceptet har ett starkt och genomgående hållbarhetsfokus, och jag är mycket glad att vi nu med Slättö får med oss en dedikerad och innovativ aktör i utvecklingen av Norrtälje Hamn, säger Roger Gustafsson, projektledare för Norrtälje Hamn.

I samband med projektet kommer Slättö även att anta ett ambitiöst hållbarhetsåtagande genom att använda sig av så kallade gröna bostadshyreskontrakt. Detta innefattar allt från närodlingsmöjligheter och miljöutbildning till gemensam bilpool och elbåtar. Öppna stråk genom gårdarna bidrar till stora ytor för lek, aktivitet och umgänge. Sammantaget ger det en tydlig profil för kvarteren och goda förutsättningar att leva hållbart – både socialt och miljömässigt.

– Vi är stolta och hedrade över att ha fått förtroendet att vara med och utveckla Norrtälje Hamn. Gemensamt kommer vi skapa tre kvarter med stora variationer i gestaltning och ett fokus på hållbarhet, säger Henrik Nordlöf, vice VD på Slättö.


För mer information:

Roger Gustafsson
Projektledare Norrtälje Hamn
roger.gustafsson@norrtalje.se
0176-717 48

Henrik Nordlöf
Vice VD Slättö
070-368 80 49
henrik.nordlof@slattoforvaltning.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.