Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Tolv hållbara stadsutvecklingsprojekt träffas i Norrtälje

29 augusti 2016

Den 30-31 augusti samlas deltagare från Norrtälje Hamn, Lommarstranden och tio andra stadsutvecklingsprojekt runt om i landet i Norrtälje för att delta i Citylab Action, en process för hållbar stadsutveckling.

Projekten där bland annat Norrtälje Hamn och den planerade stadsdelen Lommarstranden i Norrtälje ingår deltar i Citylab Action - ett system för hållbar stadsutveckling som drivs av Sweden Green Building Council, SGBC. Citylab Action är ett nytt system som testas för första gången under 2016.

De deltagande projekten har alla höga ambitioner för social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. De flesta av projekten har som mål att efter processen kunna hållbarhetscertifiera sin stadsplanering. Vid denna träff samlas stadsplanerare, byggherrar och experter för att ha workshops, föreläsningar och gruppdiskussioner kring fokusområdena energi och klimat, vatten och materialflöden samt innovation. 

- Att utveckla vår kommun på ett långsiktigt hållbart sätt är högt prioriterat. Därför är det roligt att vi nu har två större stadsutvecklingsprojekt med höga hållbarhetsambitioner, Lommarstranden och Norrtälje Hamn. Vi välkomnar Citylab Action till Norrtälje, och ser fram emot all den kreativitet som skapar hållbara lösningar, säger Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Vi i Norrtälje är glada att få vara värdstad och ta emot alla våra kollegor med engagemang och idéer för att skapa hållbarare städer. Under Citylab-träffarna flödar idéer och goda exempel. Att utbyta idéer, erfarenheter och praktiska metoder för att skapa hållbarhet med flera av de främsta projekten i landet är oerhört givande och hjälper projekten att utvecklas, säger Carolina Sahlén, projektledare för hållbarhet i Norrtälje Hamn.

Här kan du läsa mer om Citylab Action, dess innehåll och de deltagande projekten.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.