Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tung trafik till och från hamnen

26 augusti 2016

Från och med nu kommer trafiken till hamnen att intensifieras, då stora lastbilar kommer att frakta bort massor från ombyggnationen. Byggtrafiken kommer fram och tillbaka att färdas sträckan Västra vägen - Vätövägen - Hamnvägen.

På grund av pågående ombyggnation i hamnen kommer det att ske en ökning av tung trafik till och från hamnområdet framöver. Det handlar om stora lastbilar som kommer att frakta massor från hamnen.

Transporterna kommer att köra in i Norrtälje via Vätövägen och Hamnvägen, vilket gäller all byggtrafik som ska till och från hamnen. Vi kommer därför att vidta trafiksäkerhetshöjande åtgärder längs med dessa sträckor, för att minimera negativ påverkan på boende och närliggande verksamheter och kontrollera att folk håller hastigheten.

Bland annat kommer vi att samarbeta med polisen som oftare kommer att finnas på plats, sätta upp digitalskyltar som visar bilarnas fart, samt vid behov placera ut mittrefug på 30-sträckan på Hamnvägen. Det sedan tidigare avsmalnade övergångsstället vid Parkskolan har också haft god effekt på att hålla ned farten.

Vi kommer även att färdigställa den del av cykelbanan på Hamnvägen som saknas.

Den intensifierade trafiken innebär att det per dygn kommer att färdas omkring 100 lastbilar in och 100 lastbilar ut från Norrtälje. Majoriteten av denna trafik kommer att äga rum under arbetstid, klockan 7-17.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.