Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Nu rivs de första byggnaderna i hamnen

6 maj 2015

I mitten av maj kommer de första byggnaderna i hamnen att börja rivas. Först ut är det före detta U-huset och den lilla rosa silon, samt bland annat det låga grå magasinet mellan de två stora silobyggnaderna.

Hamnen rivning

Under vecka 20 kommer rivningsarbetet i hamnen att påbörjas. I detta läge är det alla byggnader intill kajen som berörs, förutom de två stora silobyggnaderna. Arbetet fortlöper åtminstone till vecka 26, och samtliga låga byggnader bedöms idag av Lantmännen att vara rivna i augusti.

Den gröna silon närmast stan rivs mellan oktober och december, då stabiliseringen av kajen som behövs för detta ska vara klar till hösten. Till sommaren nästa år ska kajrenoveringen ska även ha sträckt sig så långt att den sista grå silon ska vara riven senast augusti 2016. Arbetet kan även komma att påbörjas tidigare, vid andra eventuella omständigheter för kajrenoveringen.

Rivningsarbetena kommer att utföras av det företaget NKR Demolition som även kommer att sitta nere i området under tiden för rivningen. Utöver detta är många aktörer är inblandade i arbetena med den totala renoveringen av kajen. Då hamnområdet kommer att vara en byggarbetsplats i närmare 15 år framöver krävs därför ett noggrant samarbete och en tydlig planering för att allt ska kunna ske inom planerad tidsram.

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.