Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Här börjar den gröna silon rivas

24 juni 2015

Idag, onsdagen den 24 juni, började den gröna silon i Norrtäljes hamn att rivas. Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk hade fått äran att svinga den första rivningskulan mot rören på silons baksida.

Närmare 300 personer hade samlats nere i hamnen för att se de första bitarna falla från den gröna silon.

Det är Index International som river silobyggnaderna och tillika är den byggherre som ska uppföra bostäder på samma plats i Norrtälje Hamn. Magnus Ekman, projektledare för rivningen och Rickard Haraldsson, VD för Index, var på plats och berättade om hur man planerar att gå tillväga framöver.

Under två till tre veckor kommer man att riva de bakre rören på den gröna silon med kula, för att sedan övergå till att klippa ner resterande del. Det fortsatta arbetet med rivningen av silon sker i höst, och den grå silon kommer rivas under nästa sommar.

– Det här är verkligen en milstolpe för Norrtälje, och jag ser fram emot den här nya stadsdelen vi ska bygga tillsammans, sade Ulrika Falk (S) innan hon tog på sig varselväst och bygghjälm och gick mot kranen för att svinga den första kulan.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.