Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pressmeddelande: Ny byggherre klar för Norrtälje Hamn

3 december 2014

Nu står det klart att fastighetsbolaget Index International tar över Lantmännens mark och fastigheter i Norrtälje Hamn. Avtalet innefattar uppdraget att bygga bostäder och den detaljerade planeringen ska påbörjas under våren 2015.

Den 1 december godkändes köpeavtalet som innebär att Index Invest nu tar över i Norrtälje Hamn för exploatering av området och byggande av bostäder och annan verksamhet.

– Det här området som vi nu förvärvar från Lantmännen och Norrtälje kommun, är en fantastisk plats som vi är oerhört glada över att kunna uppföra bostäder på. Liksom alla Index projekt kommer även bostadsrätterna i Norrtälje hamn att präglas av energieffektiva lägenheter med tilltalande arkitektur, berättar Rickard Haraldsson, VD på Index International.

Norrtälje kommun och Index International håller startmöte inom kort för att inleda planeringen och utvecklingen av området. Det nya fastighetsbolaget bedömer att arbetet kommer resultera i 500 bostadsrätter och hoppas på bygg- och säljstart till 2016.

– Det här är goda nyheter för Norrtälje Hamn och ett stort steg mot förverkligandet av vår nya stadsdel, säger Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje.

I samband med det nya avtalet och överlåtelsen av området står det även klart att Lantmännen kommer att riva sina silobyggnader i Norrtälje Hamn under första kvartalet av 2015.

För mer information:

Roger Gustafsson
Projektledare Norrtälje Hamn
0176 717 48

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.