Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtäljes nya brandstation

En 5 600 kvadratmeter modern och multifunktionell brandstation byggs vid den södra infarten till Norrtälje. Brandstationen utvecklas med fokus på maximal säkerhet och trygghet för kommunens invånare. Den beräknas vara klar i början av år 2020.

Stjärnan på Norrtäljes nya brandstation.

Den nya brandstationen är placerad precis söder om E18, mitt emot handelsområdet Norrteljeporten. Den centrala platsen är noga utvald och gör det lättare för räddningstjänsten att nå fler delar av kommunen snabbare.

Plats för tio brandbilar

Brandstationen är 5 600 kvadratmeter och kommer ha plats för tio brandbilar. Lokalerna kommer också att inrymma tvätthallar, verkstäder, andra fordon, undervisningssalar, kontor och förråd. Personalutrymmen i form av omklädningsrum, sovrum, kök och gym kommer också att finnas.

Fokus på arbetsmiljö och hälsa

Fokus har varit att skapa de allra bästa arbetsmiljö- och hälsoförutsättningarna för räddningstjänstens personal. Konceptet Friska brandmän har varit avgörande i hela projektet och stationen ska hålla högsta möjliga arbetsmiljöstandard. Särskild vikt har lagts vid att stationens verkstäder och verksamhetens alla flöden ska använda så hälsovänliga material som möjligt, eftersom anställa inom räddningstjänsten traditionellt har exponerats för miljöfarliga material och är en yrkesgrupp med hög riskfaktor för arbetsrelaterade sjukdomar.

Trygghetspunkt

Den nya brandstationen kommer vara utrustad med reservkraft, vilket gör att den fortsätter gå på full styrka vid ett eventuellt strömavbrott. Det är särskilt viktigt då kommunens brandstationer numera ska fungera som trygghetspunkter. Stationen inrymmer också kommunens IT-serverhall och kan vara krisledningsplats vid behov.

Adressen till Norrtäljes nya brandstation är Alestavägen 4, 76197 Norrtälje.

Till Norrtälje växer
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.