Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Björnö

Björnö är ett naturskönt område med närhet till Norrtälje stad. Här planeras för olika boendeformer, skola, förskola och förbättrade kommunikationer.

Så här kommer Björnö att se ut när utbyggnaden är klar.

I Björnö planeras just nu för cirka 600 nya bostäder, skola och förskola. Bebyggelsen inom området kommer att ha en småskalig karaktär.  Med en blandning av radhus, kedjehus, villor samt en mindre del småskaliga flerbostadshus.

Bebyggelsen anpassas till befintlig terräng i stor utsträckning och därför kommer flera byggnader att byggas i suterräng. Stora områden mellan bebyggelsen sparas som naturmark, med inslag av lekplatser och dagvattenanläggningar. Två nya badplatser blir möjliga inom området.

I anslutning till området planeras för en busshållplats längs Björnövägen. Befintlig gång- och cykelbana kommer att byggas ut fram till den nya bebyggelsen.

Exploatör är Villamarken exploatering i Stockholm AB & KB Björnö Mark.

Mer information om bostadsbyggandet i Björnö 

Detaljplan Björnö

 

Till Norrtälje växer
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.