Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lindens förskola

Lindens förskola är en ny kommunal förskola, med sex avdelningar och plats för 120 barn i Hallstavik.

Fem personer i skyddskläder framför bygget av Hallsta förskola.

Den nya Lindens förskola har byggts på Magistervägen 4-6 i Hallstavik och har sex avdelningar för 120 barn och 30 personal samt ett kök för egen tillagning av mat för verksamheten. Utemiljön är utformad med lekutrustning och belysning som är verksamhetsanpassad för tillgänglighet året runt, samtidigt som barnen separeras från lämning och varutransporter som en säkerhetsfunktion.

Byggnationen har skett enligt miljöstandard, vilket bland annat innebär PVC-fria mattor och golvrör. Utformningen av lokalerna har gjorts i samverkan mellan arkitekten och verksamheten. Ett exempel på ett behov och en funktion som framkommit under utvecklingsarbetet är ett helt torkrum i anslutning till entrén. Barnens kläder hängs upp på mobila klädhängare som rullas in i torkrummet, vilket är mer energi- och yteffektivt än torkskåp.

En annan funktion som kom fram i samarbetet är en bråttomtoalett i anslutning till utemiljön, där personal som är med det enskilda barnet samtidigt via ett högt placerat fönster kan ha översikt över ytan utomhus och övriga barn.

Bygget av förskolan påbörjades under våren 2019 och byggnaden lämnades över till verksamheten i juni 2020 inför att kunna välkomna barnen till terminsstarten i augusti.

Till Norrtälje växer
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.